Diari La Veu del País Valencià
Convocades concentracions arreu del País Valencià per a denunciar la intervenció de les institucions catalanes

Un desena d’entitats del País Valencià, entre les quals es troben Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Escola Valenciana, Decidim País Valencià o Va de Democràcia, i formacions polítiques com Esquerra Republicana del País Valencià han convocat, per a aquesta vesprada de dimecres, concentracions a les principals ciutats del país per a denunciar “la intervenció de les institucions catalanes per part de l’executiu espanyol”. Sota el lema ‘Ara, democràcia’, la convocatòria fa una crida “a respondre amb energia però pacíficament i democràticament a tota la ciutadania del País Valencià”.

En el cas de València, Alacant i Castelló de la Plana, les protestes tindran lloc davant les delegacions del govern espanyol i s’iniciaran a les 20.00 hores. A València, la concentració està prevista al carrer de Colom; a Alacant, a la plaça de la Muntanyeta, i a Castelló, a la plaça de Maria Agustina. En les últimes hores s’han sumat les convocatòries a Alcoi, Elx i Pedreguer, que estan previstes davant dels ajuntaments d’aquestes localitats.

En un comunicat, ACPV ha explicat que “observa amb alarma l’autoritarisme creixent del govern espanyol” i entén que és la seua “obligació denunciar una deriva que pot acabar significant una gravíssima erosió de la democràcia”. ACPV, a més, ha convocat una roda de premsa demà, dijous 21 de setembre, a les 12.30h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, per a fer públic el pronunciament de l’entitat davant d’aquests fets.

Així mateix, Intersindical Valenciana ha cridat a la convocatòria “per la democràcia i les llibertats” i Esquerra Republicana del País Valencià ha realitzat una condemna “enèrgica de l’assalt a les institucions catalanes per a callar la veu als qui demanen democràcia. Votareu i guanyareu”.

El compte de Twitter d’Escola Valenciana ha assenyalat, aquest dijous, que, “amb la intervenció i l’ocupació de les institucions catalanes, Rajoy augmenta la conflictivitat política en lloc de garantir el dret a decidir”.

De la seua banda, el rresident d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberá, ha presentat davant els grups parlamentaris de les Corts Valencianes una proposta per a que mostren públicament “la seua comdemna davant de les actuacions repressores del Govern espanyol a Catalunya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa