Diari La Veu del País Valencià
Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló seran gratuïts divendres pel Dia Europeu sense Cotxe

La Generalitat oferirà, aquest pròxim divendres, servei gratuït de transport públic en les xarxes de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe, que s’emmarca dins de la campanya #HuiDescansaElCotxe adreçada a canviar els hàbits de mobilitat.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, aquesta mesura, impulsada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, és “el colofó” a les diferents activitats organitzades emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que finalitza aquest divendres.

L’objectiu, segons ha explicat Salvador, és que els ciutadans “comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat el pròxim dia 22 de setembre, que proven a deixar el cotxe a casa un dia i que gaudisquen dels avantatges d’utilitzar el transport públic”. “El transport públic és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en la ciutat”, ha afegit.

Les xarxes de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló transporten més de 75 milions de viatgers a l’any, la qual cosa suposa una mitjana propera als 205.000 passatgers al dia al metro, tramvia, tren-TRAM i bus guiat. Aquests moviments eviten 62 milions de desplaçaments de vehicles privats a l’any.

Així mateix, aquestes dades signifiquen que s’evita l’emissió de 80.000 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any i que s’estalvien 42 milions de litres de combustibles, que equivalen a un estalvi per als conductors de 46 milions d’euros en combustible, també anualment.

Congelació de preus

A més d’aquesta iniciativa emmarcada en la campanya #HuiDescansaElCotxe, la Generalitat ha impulsat aquests dos anys diverses mesures per a fomentar i afavorir l’ús del transport públic com, per exemple, la congelació dels preus dels títols de transport prestats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), les del sistema TAM a Alacant i les del TRAM a Castelló durant dos anys consecutius, segons ha destacat.

Així mateix, s’han reforçat els serveis especials i s’han oferit altres nous, com ara el d’horari nocturn en dates assenyalades, com són els sopars de Nadal, la Gran Fira de Juliol o El Mussol dels Marines, entre d’altres. En Metrovalencia es van oferir l’any passat serveis especials en 105 dies per a facilitar el desplaçament dels usuaris a 55 esdeveniments diferents.

“Volem que el pròxim dia 22 molts ciutadans deixen el cotxe a sa casa i que comencen a plantejar-se què poden fer per a millorar els seus hàbits de mobilitat i, amb açò, contribuir a millorar no solament el nostre medi ambient sinó també la nostra qualitat de vida”, ha conclòs Salvador.

Comparteix

Icona de pantalla completa