Diari La Veu del País Valencià
Almassora no pujarà els impostos municipals el 2018

Almassora descarta pujar els impostos municipals el 2018. Així ho ha anunciat l’alcaldessa del municipi de la Plana Alta, la socialista Merche Galí, en la roda de premsa en què també ha destacat que hi haurà bonificacions a vehicles sostenibles i habitatges socials i un calendari de pagaments més ampli. A més, Galí ha explicat que la confecció dels diferents capítols del programa econòmic del pròxim any, que tornarà a reservar una partida per a la participació ciutadana, “no preveu pujades que afecten la butxaca dels contribuents”, que tindran un calendari de pagaments “més flexible que l’actual”.

Segons l’alcaldessa, abans que acabe l’any, Almassora aconseguirà “el deute municipal més baix de la dècada”. Això serà possible després d’amortitzar altres 900.000 euros d’un crèdit signat per a pagar la sentència de l’avinguda Generalitat, per la qual cosa, en paraules de Merche Galí, els comptes estan perfectament “sanejats i allunyats d’aquells 11,8 milions que devíem el 2013, com per a no haver de demanar esforços econòmics als nostres veïns i, a més, poder ampliar el calendari de pagaments”.

Merche Galí: “Abans que acabe l’any, Almassora aconseguirà el deute municipal més baix de la dècada. En l’actualitat els comptes estan perfectament sanejats i allunyats d’aquells 11,8 milions que devíem el 2013”

El deute viu del consistori és de 4,3 milions d’euros en l’actualitat, una xifra molt allunyada dels 6,9 milions de deute del 2007, dels 9,4 del 2009 o dels 8,1 del 2011, segons ha considerat Galí, qui ha subratllat el fet que, “per primera vegada en l’última dècada, Almassora trencarà la barrera dels 5 milions d’euros de deute “i, conseqüentment, descendiran també els fons que perdem pagant interessos”.

Bonificacions en l’impost de vehicles

Per tot, l’equip de govern municipal ha anunciat que hi haurà bonificacions en l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) als més sostenibles en funció del motor i l’impacte al medi ambient. En aquest sentit, el consistori publicarà en breu el llistat de marques i models de vehicles que es beneficiaran de la mesura. Aquesta permetrà reduir l’impost fins a un 75% segons les característiques tècniques del cotxe.

L’alcaldessa ha assegurat que els comptes municipals estan “perfectament sanejats”. / DIARI LA VEU

D’altra banda, Almassora bonificarà fins al 95% de l’Impost de Béns Immobles (IBI), a petició de la Conselleria d’Habitatge, a habitatges de caràcter social del parc públic de la Generalitat, amb la qual cosa Almassora s’unirà, així, al Pla de Dignificació de l’Habitatge Social del Consell després de l’acord aconseguit pels departaments municipals de Benestar Social, Urbanisme i Hisenda. Per últim, Galí ha avançat el compromís de l’equip de govern per a mantenir el període de pagament a proveïdors “entre els més baixos de les localitats de la demarcació amb un volum similar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa