Diari La Veu del País Valencià
La policia requisa l’ordinador d’un ciberactivista valencià per replicar la web de l’1-O

Els escorcolls de la policia espanyola en relació a la convocatòria del referèndum indepentista organitzat pel govern de Catalunya per a l’1 d’Octubre han arribat al País Valencià. Segons informa TV3, els agents han detingut un jove programador valencià que va difondre el codi i l’estructura de la web del referèndum. La notícia, difosa per la televisió catalana i de la qual també hi ha constància a les xarxes socials, indica que es tracta de Daniel Morales, que respon a l’usuari de Twitter @GrenderG.

Al seu perfil es pot trobar un enllaç a una plataforma col·laborativa (GitHub) amb els fitxers per a poder fer rèpliques (espills) de les webs on hi ha informació relativa a la convocatòria de la consulta. La informació de TV3 assegura que la policia ha entrat a casa del jove, de Burjassot (l’Horta Nord), i ha requisat discs durs i el telèfon mòbil de l’activista i l’ha citat a declarar aquesta vesprada.

El jove ha explicat hui que ja preparava una nova còpia de seguretat de dades per publicar –el que en termes ciberactivistes es coneix com dump– amb les noves dades de la web del referèndum, fins i tot el contingut on s’explica on es pot votar. Segons explicava el jove, el problema eren les bases de dades, una informació que podria ser la que busca la policia.

A les xarxes, s’ha creat l’etiqueta #EstemambGrenderG per a demanar l’alliberament del jove valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa