Diari La Veu del País Valencià
El jutjat rebutja prohibir la concentració d’España2000 com demanen els convocants de l’acte en suport a l’1-O a València

El jutjat d’instrucció número 13 de València, en funcions de guàrdia, ha rebutjat la sol·licitud per part dels organitzadors de l’acte en suport del referèndum de l’1 d’octubre d’aquest dilluns al Teatre Micalet de València per a l’adopció de mesures cautelars per a garantir la seguretat davant les amenaces i coaccions que el grup d’ultradreta España2000 ha efectuat a través de les xarxes socials.

Segons han informat a l’ACN fonts pròximes a la denúncia, el jutjat de guàrdia ha rebutjat mesures de protecció i allunyament i ha instat els denunciants a demanar l’auxili de la policia. Els organitzadors han fet notar a la denúncia els missatges a través de xarxes socials en els quals hi ha amenaces d’agressions i crides a rebentar l’acte. La jutgessa ha traslladat la denúncia per amenaces i un possible delicte d’odi al jutjat número 9 de València perquè investigue els fets i identifique els autors de les mateixes però no ha estimat interposar mesures preventives.

En la seua interlocutòria, la magistrada considera que no es tracta de diligències urgents per a un jutjat d’incidències, atès que la institució denunciant pot demanar auxili policial en el cas que hi haja un temor fundat de qualsevol actuació que poguera ser constitutiva d’un delicte. Així mateix afegeix que, en el cas que efectivament es produïra alguna conducta delictiva, remeta la denúncia al deganat per al seu repartiment, ja que no ha d’adoptar aquest jutjat mesures urgents, com ara allunyaments o ordres de protecció.

En paral·lel, España2000 ha convocat aquest dilluns a les 19.00 hores a “defensar la unitat d’Espanya” i mostrar “rebuig davant els sediciosos” amb una concentració a les portes del Teatre Micalet. Mitja hora més tard està previst que s’inicie la taula rodona pel Dret a Decidir, amb participació del president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals, David Minoves; la representant d’International Commission of European Citizens, Anna Arqué, i la representant de la Xarxa País Valencià pel Dret a Decidir, regidora de l’ajuntament d’Alaquàs, Consol Barberà.

Comparteix

Icona de pantalla completa