Diari La Veu del País Valencià
Foios Little Fest, un espai per a la música novell valenciana

Torna el festival de grups novells de Foios (Horta Nord) després que se celebrara l’any passat la primera edició. Aquesta nova entrega ve carregada de novetats sense deixar de costat el seu vertader significat: la promoció de grups de música nous i reconéixer un any més la creativitat de la gent jove. Àlex Micó, regidor de Joventut d’aquest municipi, explica que, “com que no tenim un teixit associatiu jove massa definit al poble, vam pensar que seria bo crear un esdeveniment o una fita al voltant de la qual es juntara tot el jovent per a dinamitzar-lo” i afegeix que “creiem que la música, juntament amb l’esport, és un dels espais més frescos i positius per a poder dur a terme açò”.

Com a novetat, el festival s’amplia d’un dia a dos. Se celebrarà dissabte, 30 de setembre, i diumenge, 1 d’octubre, en el Pàrquing del Sector Sud de Foios (davant de la piscina municipal). Hi haurà, a més, diverses ‘food trucks’ amb diferents tipus de menjar i una amb servici de café i dolç. Un altre dels canvis que s’han introduït és el caràcter familiar que se li està atorgant aquest any. Hi haurà actuacions musicals i altres activitats tant per als xiquets com per als més majors. Les regidories de Joventut i Participació Ciutadana, encarregades d’organitzar l’esdeveniment, tenen com a propòsit la creació d’espais de relació i gaudi intergeneracional.

Pel que fa al concurs, que es realitzarà el 30 de setembre de vesprada, hi ha 5 grups finalistes que disposaran de 20 minuts d’actuació. Després, el jurat, composat per membres d’associacions musicals locals així com per professionals del sector, decidirà quin grup s’alça amb el títol de guanyador. El grup guanyador participarà com a cap de cartell al Foios Little Fest del 2018 i rebrà la gravació del concert editat i masteritzat en estudi. La resta de grups participants obtindran la gravació en àudio del concert per pistes. No solament hi haurà temps i espai per a concerts sinó que també es realitzaran uns tallers de música i la pintura d’un mural, tot per part de col·lectius de Foios.

En aquest sentit, Micó insisteix en la importància que “siga l’associacionisme juvenil qui participe activament al festival i se’l faça seu. Volem que açò seguisca avant més enllà que nosaltres estiguem ací o no. Les regidories donem suport però són els joves els qui han d’estar al capdavant”. A més, volen també que el Foios Little Fest traspasse fronteres locals; “ens agradaria que aquesta fita fóra una referència a nivell comarcal, de província i fins i tot de País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa