Diari La Veu del País Valencià
La poesia d’Estellés connecta València, Barcelona, Palma i Brussel·les

L’edifici Octubre acollirà demà un Sopar Estellés que estarà connectat amb esdeveniments semblants que se celebraran a Barcelona, Palma i Brussel·les. “Hi haurà lectures de poemes de l’autor de Burjassot, que compartirem connectats via digital, de manera que veurem i escoltarem en cadascun dels quatre sopars poemes llegits amb accents diversos i, fins i tot, llengües diferents (en el cas de Brussel·les)”, ha informat Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

“La iniciativa és una afirmació del nostre àmbit lingüístic i cultural i una aposta per la projecció de la nostra literatura i de l’obra d’Estellés, de forma lúdica i alhora decidida, com també ho expressa la llista d’entitats que participem en l’organització de l’acte: Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC), Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Ca Revolta, Societat Coral El Micalet, Obra Cultural Balear (OCB), Omnium Cultural, Pen Català, Conselleria de Cultura de les Illes Balears, Institució de les Lletres Catalanes i el grup parlamentari europeu Verds-Aliança Lliure Europea. I també un agermanament simbòlic en la cultura, l’amistat i la pau que projecta la nostra cultura i la nostra voluntat de ser i de viure en la nostra llengua, en llibertat i apostant per un model de societat oberta al món”, continua la nota de l’associació cultural.

En cada ciutat, l’esquema de l’acte serà semblant: un sopar popular, una lectura pública de poemes elegits per cada lector i una actuació musical posterior. En el cas de València, l’actuació anirà a càrrec de la Coral Giner de la Societat Coral El Micalet, mentre que a Barcelona estaran Borja Penalba i Francesc Anyó, amb l’espectacle Estellés de mà en mà. A Brussel·les cantarà Miquel Gil. A València, el Sopar tindrà lloc a la seu d’ACPV, a l’edifici Octubre; a Barcelona, a l’Ateneu Barcelonès; a Palma, a Can Alcover, i a Brussel·les, al Centre De Vaartkapoen.

En els Sopars participaran representants d’associacions culturals i també polítics: l’alcalde de València; Joan Ribó, estarà a l’Octubre, així com diversos consellers, mentre que a Brussel·les s’espera la presència d’eurodiputats de diverses formacions.

ACPV ha informat que “per a assistir al sopar de València i participar-hi, caldrà fer una reserva i comprar el tiquet corresponent, atés que hi ha limitació de places. Els tiquets podran comprar-se a les seus d’ACPV, Ca Revolta i la Societat Coral El Micalet”.

Comparteix

Icona de pantalla completa