Diari La Veu del País Valencià
Puigdemont vota a Cornellà del Terri després que la Guàrdia Civil prenguera el control del seu col·legi electoral

L’intent dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat d’impedir la foto del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, votant en el referèndum de l’1 d’octubre no ha tingut efecte finalment. El president Puigdemont ha exercit el seu dret a vot al col·legi electoral de Cornellà del Terri (Pla de l’Estany), segons ha informat el govern a través de les seues xarxes socials.

Puigdemont ha hagut de canviar de plans atés que al voltant de les nou del matí la Guàrdia Civil ha irromput aquest diumenge al pavelló de Sant Julià de Ramis (Gironès), on tenia previst votar el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. A l’exterior, centenars de persones esperaven per a votar i fins i tot en les darreres hores s’ha estacionat un tractor a l’entrada del centre esportiu.

S’hi han pogut veure escenes de màxima tensió, amb empentes i crits a ciutadans i mitjans de comunicació, després que les persones que esperaven a fora oposaren resistència a ser desallotjats. Paral·lelament, els responsables del col·legi electoral han guardat les urnes i les paperetes ràpidament abans de la possible entrada de la Guàrdia Civil a l’interior. Els agents hi són en l’interior custodiant les instal·lacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa