Diari La Veu del País Valencià
‘Solidarios con mucho arte’ recapta 45.442 euros per a programes d’exclusió social
Europa Press / València

La campanya ‘Solidarios con mucho arte’ és una iniciativa que Fundació Bancaixa va engegar el 2013 amb l’objectiu de promoure la cultura com a via de compromís amb l’acció social, la recaptació assolida de la qual, per les visites a les exposicions, es destina als projectes socials d’aquestes tres associacions.

La distribució dels fons entre els tres projectes ha sigut resultat dels vots dels ciutadans fins al passat 5 de gener a través de la pàgina web de la campanya. El projecte amb més suport rep el 50 per cent de la recaptació; el segon més votat el 30 per cent; i el tercer, el 20 per cent, segons contemplen les bases de la campanya.

Ocupació i integració

El recompte final de vots ha situat Creu Roja com a l’associació que ha rebut major suport i el seu projecte rebrà 22.721 euros.

L’entitat destinarà aquests fons al seu programa de foment de l’ocupació i integració laboral de col·lectius vulnerables, un projecte que es desenvolupa en el País Valencià i que se centra en els col·lectius de persones aturades de llarga durada, dones amb dificultats, persones immigrants, persones refugiades o sol·licitants de mesures de protecció internacional i joves amb dificultats que van abandonar el sistema educatiu o que tenen una baixa qualificació.

Cáritas Diocesana de València rebrà 13.632 euros. L’entitat destinarà l’import al seu Programa de Família i Infància, que té com a objectiu principal generar espais comuns de trobada, formació i reflexió per a afavorir les famílies i menors en risc d’exclusió social.

Finalment, altres 9.089 euros es destinaran al programa d’inclusió social de l’Associació Arquebisbe Miguel Roca-Projecte Home València, a través del qual l’entitat treballa en l’educació i la teràpia i pretén prestar un servei d’atenció, orientació i suport a famílies que compten entre els seus membres amb persones drogodependents.

Comparteix

Icona de pantalla completa