Diari La Veu del País Valencià
Dèficit de més de 200 funcionaris en les presons valencianes
RedactaVeu / València .

El sindicat CSI.F alerta que les presons del País Valencià es troben sota mínims de personal. En concret, les dades arreplegades en la relació de llocs de treball (RPT) de les presons valencianes evidencien un dèficit de més de 200 llocs vacants sense cobrir. Dels 3.082 llocs establits en les RPT de les presons valencianes, 2.724 places de funcionaris i 358 de laborals, més de dos centenars estan vacants. Les RPT contemplen el nombre mínim de llocs que han de tenir les diferents administracions per a mantenir l’operativitat i l’eficiència.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que les dades exposades engloben tots els treballadors pertanyents a Institucions Penitenciàries al País Valencià, la qual cosa suposa un 11,57% del total de funcionaris de l’Estat espanyol en aquest àmbit. D’aquests prop de 2.700 treballadors, solament una part desenvolupa tasques de vigilància en els mòduls. Precisament són els vigilants d’interior els més afectats pel dèficit de personal, ja que els resulta impossible garantir la seguretat i integritat pròpia i la dels reclusos.

CSI-F destaca que, a més de l’alarmant escassetat de la plantilla, preocupa l’envelliment del personal actiu. Més del 70% dels funcionaris es troben entre 40 i 60 anys. Aquestes xifren responen a la no convocatòria d’oferta d’ocupació pública. Anualment es jubilen a l’Estat espanyol entre 350 i 400 funcionaris d’aquest sector sense que es repose cap d’aquestes places. A açò cal afegir que en presons com la de Picassent ha augmentat el nombre de presos, i amb açò també els incidents.

El CSI-F reclama, amb caràcter urgent, a Institucions Penitenciàries que s’habiliten processos de creació de places de funcionaris i de cobertura de les existents. D’aquesta manera es podria atenuar la greu situació de saturació en la qual es troben les presons valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa