Diari La Veu del País Valencià
El PP demana a Puig protegir el 9 d’Octubre d’ingerències separatistes

La possible aprovació de la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) per part del Parlament de Catalunya el pròxim dilluns, en coincidència amb la celebració de la diada dels valencians, ha provocat les primeres reaccions al PP. Així, la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “protegisca el 9 d’Octubre, dia gran de la Comunitat, de qualsevol ingerència separatista”.

En un comunicat, Ortiz considera que la DUI “no hauria de produir-se” i ha demanat al cap del Consell que parle amb el seu homòleg català. “Aquest ple és un pas més en un camí d’il·legalitats i órdagos que ha fracturat la convivència i la Comunitat Valenciana no deu, ni pot, veure alterat el seu dia pel que passe a Catalunya”, ha manifestat.

La secretària general del PPCV ha assenyalat que el 9 d’Octubre “és un dia d’orgull per als valencians” i, en aquest sentit, ha considerat que Puig “té una oportunitat d’or per a adreçar-se als valencians en defensa de la nostra identitat i de les nostres senyes i cultura i allunyar-se de nacionalismes radicals i separatismes”.

Així, el PPCV espera que alguns socis del govern del Botànic –”especialment la sucursal de la CUP a la Comunitat, (Compromís)”– “no aprofiten la coincidència de la data per a defendre les seues aspiracions secessionistes en la nostra terra i amb això alimentar les tensions, en la societat valenciana, que tan mals resultats han tingut a Catalunya”.

“Suposa una magnífica ocasió també per a parar els peus a Compromís, els membres del qual s’han radicalitzat fins a convertir-se en una CUP valenciana. Puig no pot rebre el suport de radicals que defensen la vulneració de les lleis i la Constitució i el pitjor és que en té alguns en el seu propi govern, fins al punt que hem assistit atònits a una guerra en xarxes socials entre PSPV i Compromís sense precedents”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa