Diari La Veu del País Valencià
Castelló celebra els actes del 9 d’Octubre amb tradició, música, cultura, esport i agermanament

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el regidor d’Esports i Agermanaments, Enric Porcar, han presentat la programació dels actes del 9 d’Octubre. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, junt amb el regidor d’Esports i Agermanaments, Enric Porcar, han presentat aquest matí en roda de premsa els actes corresponents a la celebració del 9 d’octubre. Ruiz ha expressat que “és molt important fer un seguit d’actes que ens conten qui som, d’on som i celebrar tots que som valencians”. Així doncs, des de l’Ajuntament s’han programat una sèrie d’activitats commemoratives entorn a aquest dia des de les regidories d’Esports, d’Educació, de Cultura, i enguany també d’Agermanaments

La programació comptarà amb l’homenatge al poeta i fill predilecte de la ciutat de Castelló Miquel Peris i Segarra. Amb motiu del centenari del seu naixement i el seu compromís amb la cultura local s’ha organitzat una taula redona i presentació d’una guia didàctica sobre la seua vida i obra per a demà a les 19.30 hores al Menador, així com un acte d’homenatge el dissabte 7 d’octubre a les 19.30 hores al Teatre del Raval.

El divendres 6 a partir de les 18.30 de la vesprada tindrà lloc el Correllengua, en el qual participaran fins a 37 escoles de la ciutat, on participaran també la Conlloga Muixeranga Castelló, la Muixeranga de la Plana i el grup de danses El Millars.

Per al dissabte 7 d’octubre, a banda de l’acte d’homenatge a Miquel Peris, es realitzarà durant tot el dia la firma protocol·lària i activitats d’intercanvi cultural amb motiu de l’agermanament amb la localitat romanesa de Targoviste. A la plaça de l’Hort dels Corders hi haurà un concert de música infantil a les 12 hores a càrrec de Trobadorets. A més, al parc de Rafalafena, la ciutat de Castelló gaudirà de la 5a edició del FeCStival, un festival amb propostes emergents de l’escena musical nacional i local que també comptarà amb activitats infantils i per a famílies.

L’espectacle de teatre ‘Jordi i Lola’ de La Dependent arribarà al Teatre del Raval el diumenge 8 d’octubre a les 19 hores. I per commemorar el dia dels valencians, a les 12 de la nit hi haurà un castell de focs a l’esplanada del Palau de la Festa. El dia 9 serà el torn de la pilota valenciana, amb unes partides al carrer de Gràcia i la Cercavila de les Tres Cultures amb l’Associació l’Aljama, els Moros d’Alqueria i els Cavallers de la Conquesta, tot just després del Concert de les Tres Cultures. A més, a les 13 hores es lliuraran, a la sala de plens de l’Ajuntament, els premis Valencià de l’Any a Rafael Cebrián i la revista Saó.

Per finalitzar els actes, els dies 11 i 21 d’octubre tindrà lloc el Congrés de Pilota Valenciana amb la presentació del llibre Paco Cabanes, el Genovès: l’Heroi Esportiu dels Valencians, així com tallers de pilota, partides de raspall i la representació teatral Una pilota al cor.

Comparteix

Icona de pantalla completa