Diari La Veu del País Valencià
Sueca treballa perquè les Falles siguen declarades Bé d’Interès Cultural
RedactaVeu / Sueca.

Dimecres passat 12 de febrer, el regidor de Festes de Sueca, Dimas Vázquez, i el vicepresident primer de la JLF de Sueca, Silvio Lena, es van reunir a l’ajuntament d’Alzira amb els seus homòlegs de les ciutats de Gandia, Torrent, Xàtiva i Alzira amb l’objectiu de treballar conjuntament per a sol·licitar que siguen declarades Bé d’Interès Cultural (BIC) les Falles que se celebren en aquests municipis.

“Aquesta festa constitueix una tradició fortament arrelada a Sueca. Sabem que València ha treballat per a sol·licitar aquesta denominació per a les Falles de la capital. Les nostres ciutats no volen quedar-se fora d’aquesta iniciativa i, per açò, anem a treballar en un expedient comú per a reclamar el BIC per a les nostres respectives ciutats que tenen una tradició centenària en la festa fallera i en les seues bandes de música”, ha explicat Vázquez.

En la reunió mantinguda a Alzira, es va acordar recopilar tota la documentació possible, tant documental com audiovisual, de les Falles de 2014 de cada ciutat per a adjuntar-la en un informe que arreplegue la història fallera de cada ciutat al costat dels personatges il·lustres que hagen tingut, o tinguen en l’actualitat, relació amb el món de les Falles. Un altre dels aspectes que es treballaran, serà el de portar, a cada ple municipal, la sol·licitud de la declaració de Bé de Rellevància Local com a pas previ a la petició del BIC.

“Des de la Regidoria de Festes, i al costat de la JLF de Sueca, es treballarà a fons perquè, en la pròxima reunió que se celebrarà a Xàtiva, la nostra ciutat tinga tota la documentació preparada perquè les Falles de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes tinguen la possibilitat de ser declarades BIC”, conclou Vázquez.

Comparteix

Icona de pantalla completa