Compromís exigeix a Foment "dignitat" per al País Valencià i que elimine els peatges en l'AP-7

La diputada Marta Sorlí denuncia "trens de vergonya" i carreretes que resulten "un perill per a la integritat física"
/ València
25 octubre 2017 01:00h
La diputada de Compromís, Marta Sorlí, ha exigit al minstre de Foment un tracte "digne" per al País Valencià.

La diputada de Compromís Marta Sorlí ha exigit aquest dimecres al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, un tracte just per al País Valencià i infraestructures dignes, ja que actualment compta amb trens que, segons la coalició, són una "vergonya" i carreteres que resulten "un perill per a la integritat física". A més, ha demanat que no es renove la concessió de l'AP-7 i que el govern espanyol retire els peatges en aquesta autovia, ja que està "més que amortitzada".

"Els valencians volem un tracte just. En 2016, els beneficis de l'AP-7 van ascendir a 114 milions d'euros, que van eixir de les butxaques dels valencians i van anar a parar a les butxaques de les grans empreses. Tot això mentre es rescaten radials a Madrid. Les autopistes deficitàries de Madrid les paguem tothom", ha etzibat Sorlí al ministre de Foment.

La diputada valenciana ha recordat que Abertis proposa "peatges blans" i el portaveu del PP en la comissió de Foment ha parlat de "peatges de manteniment" per a l'AP-7, a la qual cosa De la Serna ha respost que Foment no té previst ampliar el termini de concessions i, quan finalitze el contracte, aquesta gestió passarà a l'Estat; llavors, "el govern prendrà la decisió oportuna".

De la Serna ha descartat el tracte injust al territori valencià i ha respost la diputada de Compromís amb un reguitzell de licitacions i obres engegades al País Valencià enguany. Després de recordar l'inici d'obres a la variant de la Font de la Figuera o al port de Querol, entre uns altres, ha conclòs: "Considera vostè de debò que aquest govern està duent a terme un tracte injust a la seua comunitat autònoma?".

Per la seua banda, Sorlí ha denunciat "trens de vergonya", carreteres "que són un perill per a la integritat física" i que projectes com el Corredor Mediterrani o l'AVE a Castelló s'hagen convertit en "un enigma".

next