Diari La Veu del País Valencià
Fabra hauria d’exigir a Rajoy que ature les prospeccions petrolieres a Columbretes
RedactaVeu / Europa Press / València

La diputada d’EUPV a Les Corts, Marina Albiol, ha recomanat a la consellera Isabel Bonig i al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “si realment estan en contra de les prospeccions petrolieres, agafen un tren i es planten en el Ministeri per exigir als seus, al seu Govern de Mariano Rajoy, que no continue endavant amb el projecte”.

Albiol ha recalcat que la resta de formacions, com és el cas d’EUPV, “estem fent la nostra feina” i recorda que ahir mateix es va constituir la Plataforma Petroli No, Columbretes Netes, “i allà estem Esquerra Unida, junt a les organitzacions sindicals, organitzacions veïnals i ecologistes”.

Esquerra Unida ha fet una crida perquè se sumen més associacions i organitzacions per fer front a aquesta agressió.

“Preocupació” des de Castelló

Cal assenyalar que la vicealcaldessa de Castelló, Marta Gallén, va mantindre ahir dilluns una reunió amb responsables de les diferents Federacions d’Associacions Veïnals de Castelló per a traslladar la “preocupació” de l’Ajuntament davant la possibilitat que es realitzen prospeccions petrolieres en la zona de les Illes Columbretes, davant les quals aquestes mostraren el seu “total suport” al Consistori, segons informa Europa Press.

En aquesta trobada van estar presents Vicki Amores, presidenta de la Federació Provincial d’Associacions de Veïns; Francisco Cabañero, de la Coordinadora d’Associacions de Veïns; i Amalio Palacios, president de la Federació d’Associacions Ciutadanes, a més d’Andrés Palazón, president del Consell de Majors de Castelló.

Gallén va explicar que·el que hem fet és traslladar la postura de l’Ajuntament de Castelló referent a les prospeccions en la zona prop d’aquest arxipèlag de les Columbretes i posar en antecedents els representants veïnals sobre aquesta problemàtica”.

La vicealcaldessa va destacar que coincidiren tots en el seu desacord en què es realitzen aquestes prospeccions o qualsevol activitat que danye una part del nostre terme municipal com són les Columbretes, “més tenint en compte la seua riquesa natural, la fragilitat de la seua biodiversitat i el perjudici que causarien a sectors com el del turisme o la pesca”.

Manifestació el dissabte a Castelló

Gallén va mostrar el seu “agraïment” a les diferents entitats veïnals per recolzar la postura de l’Ajuntament, les quals també s’han pronunciat a favor de participar en la manifestació convocada per a dissabte que ve des de la Interfederativa de Confraries de Pescadors i que tindrà lloc a Castelló.

Finalment, la vicealcaldessa va anunciar que en la trobada les diferents entitats veïnals mostraren la seua intenció de presentar al·legacions davant el projecte de prospeccions petrolíferes al costat de Columbretes, “igual que hem fet des de l’Ajuntament de Castelló”.

Comparteix

Icona de pantalla completa