Diari La Veu del País Valencià
Un documental recull testimonis directes de la Guerra Civil a Villena

Hui, dimarts 31 d’octubre, el Centre de Majors de Villena acull la projecció del documental ‘Recuperando la Memoria de Villena’, a partir de les 20 hores. Aquest documental s’emmarca dins de les activitats proposades en les Jornades d’Aproximació a la Memòria Històrica que s’han celebrat a Villena durant tot el mes d’octubre. “Aquest documental és molt important en la part local de Villena i província i estarà disponible per a centres educatius”, ha destacat la regidora de Participació, Mercedes Menor.

El documental està dirigit per Laura Torres, amb qui han col·laborat Jorge Kánovas, Daniel Tortosa i la directora del Museu Arqueològic, Laura Hernández Alcaraz. “És la nostra història, la que no hem estudiat als instituts però que ara podem conéixer”, ha destacat la directora de l’audiovisual.

Es tracta d’un documental de 35 minuts de durada després del que hi haurà una taula redona de debat en què pot participar qualsevol ciutadà que assistisca. En ella es parlarà de les terribles experiències que es van patir durant la Guerra Civil i les conseqüències que el conflicte armat va tenir en la ciutat.

Es tracta d’un projecte amb vista de futur per al qual se segueixen buscant testimonis de persones que visqueren en primera persona el conflicte o les seues conseqüències durant la postguerra. Les persones interessades que conserven una bona memòria del succeït en aquesta època poden posar-se en contacte amb la regidoria de Participació Ciutadana de forma personal al local de la Xarxa Pangea en el Carreró El Chicho, en les extensions 853 i 851 del telèfon 96 580 11 50 o a través del correu electrònic [email protected].

Comparteix

Icona de pantalla completa