Diari La Veu del País Valencià
El ʹFòrum Universitari Joan Lluís Vivesʹ reflexiona sobre el futur dels drets humans
RedactaVeu / València

En la present edició, el Fòrum evocarà el 65 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i analitzarà el seu futur. S’inaugurarà el pròxim 25 de febrer i finalitzarà el 7 de març. S’estructurarà en dos cursos de 20 hores lectives cadascun: ʹDrets humans i societat del malestar: la crisi dels drets socialsʹ, i ʹFascinació pels nous drets i desencantament davant les antigues llibertatsʹ.

El primer, que es realitzarà des del dilluns 25 fins al dijous 28 de febrer, qüestionarà la sostenibilitat de la societat del benestar davant la greu crisi econòmica i financera, i raonarà el paper que han d’exercir els estats com a garants dels Drets Fonamentals.

En el segon curs, que se celebrarà entre el 4 i el 7 de març, s’abordaran els nous drets que han proliferat amb l’arribada de la societat del coneixement i que poden generar una bretxa entre els que hi tenen accés i els que no. També s’estudiaran els valors que van inspirar la Declaració Universal dels Drets Humans fa 65 anys i els motius pels quals han d’estar avui més presents que mai.

Els dos cursos es realitzaran, en horari de vesprades, al saló d’actes de l’edifici de la Regidoria de Joventut, al carrer Campoamor, sota la direcció de la doctora Ana Paz Garibó Peyró, professora del departament de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Universitat de València, qui ha destacat que en les sessions hi haurà més d’un ponent, ʺla qual cosa enriquirà el debat i afavorirà la pluralitatʺ.

Entre les intervencions, cal destacar la ponència inaugural que impartirà el Catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de València, Jesús Ballesteros Llompart. En aquests cursos participaran un total de 24 ponents: catedràtics/as, professors i professores d’universitat, representants d’ONGs i diferents professionals.

Pel que fa al públic, cal ressaltar que l’entrada és lliure i quedarà subjecta a l’aforament de l’espai que compta amb 288 places. L’alumnat universitari que desitge obtenir crèdits de lliure elecció haurà de matricular-se en les seues respectives universitats de forma oficial per aconseguir la convalidació del curs. La matrícula es realitza de forma diferent segons la universitat, doncs les taxes de matrícula vénen marcades per la normativa de cada centre universitari.

Comparteix

Icona de pantalla completa