Diari La Veu del País Valencià
El nou Ford Kuga garanteix l’ocupació a Almussafes més enllà de 2020

L’ocupació de la planta Ford Almussafes està garantida més enllà de l’any 2020 amb la fabricació en exclusiva per a tot Europa del nou model Kuga. Aquest vehicle ja representa en l’actualitat un important pilar de la factoria, ja que la producció d’aquest model –que evolucionarà en 2020– suposa el 50% del volum de treball de la planta. Així ho ha explicat en roda de premsa el director de Ford Almussafes, Dionisio Campos, qui s’ha reunit aquest dijous amb el director de Fabricació de Ford Europa, Dirk Heller; el president de Ford Espanya, Jesús Alonso; el director de Relacions Institucionals de Ford Espanya, Fernando Acebrón, i amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Heller, que ha parlat en nom de la multinacional, ha incidit que el Kuga és un dels cotxes més venuts de la marca, només superat pels models Fiesta i Focus. En el que portem d’any s’han venut a tota Europa 126.900 unitats del Kuga, un 22% més que en el mateix període de l’any passat. Aquestes xifres i la decisió de fabricar-lo a Almussafes demostren, segons Heller, el “compromís” de la companyia amb València. Per a portar-ho a terme, Ford invertirà més de 750 milions d’euros. Aquestos diners eleven la inversió de Ford a la planta d’Almussafes, almenys, fins als 3.000 milions en el període 2011-2020.

El responsable de Ford Europa ha manifestat en la seua compareixença al Palau de la Generalitat que des de la companyia nord-americana se senten “molt orgullosos” de les instal·lacions d’Almussafes, alhora que ha posat de manifest la seua voluntat que el diàleg continúe “tan fluid” com ara, tant amb la direcció territorial com amb els sindicats. En aquest sentit, Dirk Heller ha insistit que el “bon” diàleg i la col·laboració tant amb el govern espanyol com amb el Consell i Ford Almussafes ha sigut “clau” a l’hora de decidir-se per a ubicar la fabricació “d’un producte tan important per a Ford com el nou Kuga” en la planta valenciana.

El representant de Ford Europa ha insistit que la planta d’Almussafes és “molt potent gràcies a l’estabilitat laboral” i ha afirmat que la plantilla ha sigut determinant per a prendre la decisió. “Que tinga tant o més èxit que l’actual Kuga”, ha desitjat Heller, que s’ha mostrat satisfet per contribuir a “enriquir València”. Tanmateix, ha assegurat que les bones relacions amb Almussafes garanteixen la fabricació de nous productes i, per tant, la competitivitat de la planta en el futur.

Sobre competitivitat ha parlat també el responsable de la factoria d’Almussafes, Dionisio Campos, qui ha destacat que mantindre-la és un dels reptes de futur de la planta. “En l’actualitat fabriquem cinc models de vehicles i hem de preparar-nos per a les noves opcions de futur”. De fet, a València es fabriquen més models i en un volum superior a qualsevol altra planta europea.

Per la seua banda, el president del Consell, Ximo Puig, ha qualificat el dia de hui com a “molt important per al futur, l’economia i l’ocupació” al País Valencià. Puig ha assegurat que “Ford ha pres una bona decisió” triant la planta d’Almussafes, alhora que ha destacat el treball tant de la Generalitat com d’altres administracions i de la plantilla d’Almussafes perquè Ford triara aquest emplaçament per a la fabricació del nou model Kuga.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i els consellers d’Economia i Obres Públiques, reunits amb els representats de Ford Europa i Espanya. / GENERALITAT

El cap del Consell s’ha felicitat per la “bona notícia” que representa l’anunci de Ford, que permetrà contribuir a configurar un País Valencià “en què el sector industrial ha de tindre un pes fonamental”. En aquest sentit, el president ha posat l’èmfasi en la importància de la reindustrialització del país per a anar incrementant l’actual 20% que representa aquest sector en el total del PIB valencià, ja que Ford i el negoci que la planta genera al seu voltant representen el 18%.

Aquesta no és l’única bona noticia que ha rebut la planta de Ford d’Almussafes; fa només uns dies va anunciar que es preveu recuperar un segon torn de treball, del qual formen part uns 140 treballadors, concretament en abril del 2018, gràcies a l’inici de la fabricació en sèrie del nou motor Maverick, la producció del qual ha iniciat ja els “treballs preliminars”. Segons va informar el portaveu d’UGT-Ford, Carlos Faubel, el motor entrarà en sèrie en les línies de fabricació el 9 d’abril i, a partir de la primera setmana de maig, s’espera que la seua producció arribe als “1.000 motors diaris”.

El segon torn de la planta de motors es va perdre la passada primavera amb la fi del contracte amb Jaguar Land Rover i la reducció de la càrrega de treball de muntatge de motors. Ara, un any després, es recupera per a atendre la construcció del nou motor, que començarà després de les vacances de Pasqua, segons ha informat el líder sindical.

Comparteix

Icona de pantalla completa