Diari La Veu del País Valencià
L’IVC commemora el Dia contra la Sida amb una selecció d’obres del Festival sobre Malalties

L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca, el dijous 30 de novembre, a les 20 hores, una selecció de curtmetratges que van formar part de la Secció Oficial de la tercera edició de Ficae-Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties, i que reflexionen sobre l’estigma i el consegüent silenci que aquesta malaltia encara suporta en l’imaginari col·lectiu.

L’acte serà presentat pel director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno; el president de la Coordinadora d’Associacions de VIH i SIDA de la Comunitat Valenciana (CALCSICOVA), Carlos Manuel Gómez, i el director de Ficae, Pepe Miralles. El programa està compost pel curt alemany Give, d’Ilias Walchshofer; el documental portugués Meta, d’André Baeta i Miguel Trevisan; la producció brasilera Event Horizon, de Gil Baroni, i el documental rus Women, de Nastia Kuzyakova.

Amb motiu de la celebració, l’1 de desembre, del Dia Internacional d’Acció contra la Sida, la Filmoteca torna a col·laborar amb CALCSICOVA per a sensibilitzar el públic a través del cinema.

Com a complement, els dies 8 i 9 de desembre es projectarà Últimos días en La Habana (2016), de Fernando Pérez, que va obtenir el premi a la millor pel·lícula iberoamericana en el Festival de Màlaga i en la qual el veterà cineasta cubà construeix una història d’amistat que és també un esplèndid retrat d’una Havana decadent, una societat paralitzada en la qual no sembla que hi haja lloc per a l’esperança.

Comparteix

Icona de pantalla completa