Diari La Veu del País Valencià
‘Sembra Llibres’ s’obri pas al món editorial
Xavier Pérez / València

Un nou projecte encisador s’ha presentat a la ciutat de València de la mà de Joan Carles Girbés. ‘Sembra Llibres’ és la nova editorial independent valenciana que té la voluntat de sumar esforços per “eixamplar els límits de les nostres lletres”, segons ha explicat en roda de premsa aquest periodista, editor i escriptor.

Girbés ha respasat, en la seua compareixença, l’actualitat del món editorial “sotmès a una crisi brutal perquè no hi ha un model de negoci concret i perquè la gent al País Valencià sols llig un 3% en la nostra llengua”.

Per això, i després de “molts mesos de treball” i de la mà de Xavi Sarrià, Joan Carles Girbés ha fundat aquest projecte seguint “la línia d’Obrint Pas; és a dir creant un públic lector que siga transversal”.

La nova empresa s’ha presentat com “una petita editorial que vol fer gran cada llibre. Anem a publicar uns vuit llibres a l’any però molt treballats amb una edició de qualitat, I que el lectors sàpiga distingir una cosa diferent, i que tractarà de difondre el talent dels nostres creadors”, segon Girbés.

Joan Carles Girbés també ha fet palès la seua intenció de “sumar esforços i sinergies, sumar és molt important i més en el món de les editorials i la comunicació”.

Joan Carles Girbés

Després de mesos de treball en silenci el dia 14 de març veurà la llum el primer llibre, “Totes les cançons parlen de tu”, de Xavier Sarrià, un llibre que s’endisa en les ferides que s’obren durant la vereda iniciàtica”.

I el dia 28 naix una novel·la “extraordinària” escrita per Empar Marco i Esperança Camps “Vertigen” que descriu les vivències d’un periodista que ve a València durant el procés de tancament de RTVV.

Girbés ha lamentat que al País Valencià ningú escriga novel·les de no ficció. “No entenc per què ningú ha escrit una novel·la sobre Gürtel, mentre que a Catalunya sí que es fa.

Acte de presentació

Així ‘Sembra Llibres’ té com a prioritat publicar obres amb una edició de qualitat en què es tractarà de difondre el talent dels creadors, així com una sèrie de traduccions que en complementen l’oferta dins d’uns criteris editorials recognoscibles.

Des de La Veu del País Valencià desitgen molta sort a aquest nou projecte de l’amic Joan Carles Girbés i en què el nostre diari col·laborarà com a la resta de projectes culturals del nostre País.

Comparteix

Icona de pantalla completa