Diari La Veu del País Valencià
Federico Trillo planta cara al govern d’Alcoi per a mantindre la condició de Fill Predilecte

L’exministre de Defensa i exembaixador d’Espanya al Regne Unit, Federico Trillo, ha presentat al·legacions a l’expedient iniciat per l’Ajuntament d’Alcoi (l’Alcoià) per a retirar-li la seua condició de Fill Predilecte de la ciutat.

Amb les al·legacions, l’expedient ha entrat en la seua fase final, per la qual cosa si es decideix retirar-li aquesta condició, la proposta anirà al ple de desembre, segons han informat a Europa Press fonts municipals.

L’Ajuntament va iniciar un primer expedient el gener passat que, no obstant açò, tres mesos després va caducar i va obligar a tornar a iniciar el tràmit, que ara arriba a la seua fi. El consistori no ha concretat el contingut de les al·legacions de l’exministre, però sí que ha assenyalat que ara hauran de resoldre’s en el marc de la ponència i que la proposta de resolució, si finalment es decideix retirar-li la condició de Fill Predilecte, podria anar al ple al desembre.

En la ponència hi ha un representant de cada partit polític amb representació en l’Ajuntament, amb l’única excepció del Partit Popular. El consistori és la primera vegada que tramita un expedient d’aquest tipus.

Fill predilecte

Federico Trillo és fill adoptiu d’Alcoi des del 31 de març del 2000, quan era alcalde el socialista Josep Sanus. L’actual tràmit sorgeix després que el ple del 22 de juliol del 2013 tractara de retirar-li eixa distinció per part de PSPV, Compromís i Esquerra Unida-Entesa.

No obstant açò, l’actual Reglament Especial d’Honors i Distincions de l’Ajuntament, aprovat el 1976, no permet la retirada de les distincions concedides. L’única excepció és que li donen suport a la proposta dos terços dels vots del ple en l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa