Diari La Veu del País Valencià
CCOO i UGT alerten que algunes poblacions podrien quedar-se sense Correus de manera immediata

CCOO i UGT denuncien retallades en el finançament de Correus i un bloqueig del pla estratègic per a l’entitat pública que està impossibilitant la diversificació “tan necessària” de l’empresa. Els sindicats asseguren que en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) s’han retallat dos terços del finançament a l’empresa pública, un fet que podria tindre “conseqüències dramàtiques” al País Valencià.

En primer lloc, ambdós sindicats han assegurat en roda de premsa que només a les comarques centrals es poden perdre fins a 700 llocs de treball. Aquesta manca de personal revertirà en “la desatenció immediata” de poblacions com Gandia, Torrent, Xàtiva, Paterna, el Port de Sagunt, Requena, Llíria, Riba-roja i Alzira, que seran “les primeres a notar les retallades”.

Una altra de les queixes dels sindicats és que el pla de diversificació de l’activitat de Correus està en via morta. Aquesta situació porta a la paralització dels projectes en marxa relacionats amb el comerç electrònic i la paqueteria, fet que “està posant en risc de pèrdua els acords previstos amb grans clients com Amazon o Alibaba”.

En l’àmbit social, es mantenen “congelats” el conveni i els acords col·lectius des de fa quasi quatre anys amb una important pèrdua de poder adquisitiu, a la qual cosa cal afegir la desmesurada retallada de plantilla realitzada durant els últims huit anys, que està provocant acumulacions d’objectes postals i retards importants en el lliurament de cartes i paquets.

És per això que les organitzacions sindicals consideren que aquesta situació “reflecteix una ceguesa alarmant” del govern espanyol que “pot portar a situar i condemnar Correus a ser una empresa pública residual, ineficaç i ineficient, amb un dèficit del que difícilment podria recuperar-se”. Han instat Madrid que rectifique immediatament el seu “pasotisme” o, en cas contrari, iniciaran un procés de mobilització gradual i ascendent obert a altres organitzacions sindicals de l’àmbit postal. Les protestes estan previstes per a finals d’aquest any i principis del proper.

Comparteix

Icona de pantalla completa