Diari La Veu del País Valencià
Els desnonaments per execucions hipotecàries van baixar un 17,2% durant el tercer trimestre de l’any

Els desnonaments originats per execucions hipotecàries van descendir al País Valencià un 17,2% durant el tercer trimestre del 2017 en relació al mateix període de l’any anterior.

El nombre de llançaments practicats en el tercer trimestre de l’any al territori va ser de 1.463, la qual cosa suposa una disminució interanual del 17,2%, segons l’informe ‘Efectes de la crisi econòmica en els òrgans judicials’ que la Secció d’Estadística del Consell General del Poder Judicial ha fet públic aquest dimecres.

El 53,8% d’eixos llançaments, és a dir, 788, van ser conseqüència de procediments derivats de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), mentre que altres 647, el 44,2%, es van derivar d’execucions hipotecàries i els 28 restants van obeir a altres causes, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia.

Entre els mesos de juliol i setembre de 2017, els llançaments derivats d’execucions hipotecàries es van reduir un 32,2% respecte al tercer trimestre de 2016. Per contra, els derivats de la LAU van augmentar un 0,6%.

En l’àmbit estatal, el territori valencià ha sigut el tercer en què es va practicar un major nombre de llançaments en el trimestre estudiat, solament per darrere de Catalunya i Andalusia, i per davant de Madrid, on se’n van practicar 1.255. Aquests quatre territoris van sumar el 62,6% del total de llançaments practicats a l’estat espanyol en el tercer trimestre de l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa