Diari La Veu del País Valencià
La patronal CEV vol calcular el deute històric amb un informe propi

La Confederació Empresarial Valenciana vol aclarir quina és la xifra exacta de l’infrafinançament crònic acumulat, l’anomenat deute històric. El seu president, Salvador Navarro, ha anunciat aquest matí que el comité de direcció de la patronal valenciana aprovarà aquesta vesprada l’encàrrec de determinar aquesta xifra a una comissió d’experts.

“Existeix un consens al voltant del problema del finançament, però volem que els experts establisquen quina part del deute de la Generalitat és deute històric, susceptible de regularització o compensació. Ho encarregarem als experts perquè establisquen la xifra a data de hui”, ha avançat Salvador Navarro en la roda de premsa posterior a la reunió de la Mesa de Diàleg Social celebrada al Palau de la Generalitat.

La intenció de Navarro i els empresaris és que no es reduïsca la intensitat de la reivindicació del finançament i veu l’informe com “una eina més –com la manifestació del 18 de novembre– que la CEV “posa en mans dels partits polítics per a la negociació” i que “el problema se solucione com abans millor”.

A la negociació del nou finançament també s’ha referit el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha recordat que hui es reuneix de la Comissió Tècnica del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). “No admetrem dilacions i que no es parle de tot el que s’ha de parlar”, ha remarcat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa