Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament secunda una marxa per a exigir el tancament del CIE de Sapadors

La ciutat de València celebra aquest dilluns, 18 de desembre, el Dia Internacional pels Drets de les Persones Migrants amb propostes com un ‘videofórum’ de “l’Europa de l’odi i els delictes d’odi” al costat d’assemblees, jornades sobre les dones migrants i activitats culturals, coronades amb una gran manifestació a la vesprada.

La Regidoria de Cooperació Internacional i Migració dóna suport a aquesta celebració, que aplega diverses iniciatives a la ciutat des de dimarts passat, 12 de desembre, fins a dimecres que ve 20, si bé la jornada central serà la d’aquest dilluns, informa l’Ajuntament en un comunicat. Com a acte central d’aquesta setmana, a les 18.30 hores es durà a terme una manifestació a la plaça de l’Ajuntament que conclourà a les portes del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors, a l’avinguda del Doctor Waksman, per a exigir el seu tancament.

La regidora de Migració, Neus Fábregas, ha defensat sobre aquest tema que “els CIE són espais que vulneren els drets humans” i ha recordat que el ple municipal de novembre va acordar, a instàncies de la campanya ‘CIEs No’, “sol·licitar al govern central el tancament d’aquest centre”. Aquesta marxa organitzada per diverses plataformes de persones migrants començarà a les 18.30 hores amb una sèrie de parlaments i la lectura del manifest unitari, per a mitja hora més tard, a les 19 hores, partir cap a Sapadors.

Suport de l’Ajuntament

Des de l’Ajuntament donen suport a aquesta protesta amb la col·locació d’una pancarta en la balconada del consistori, amb el lema ‘Pels drets de les persones migrants. Cap ésser humà és il·legal’. A més, en la sessió plenària del 21 de desembre es presentarà una moció pel Dia Internacional dels Drets Humans i dels Drets de les Persones Migrants. Es tracta d’un text que expressa “l’interés de l’Ajuntament per continuar treballant per a posar les persones i el planeta en el centre de les polítiques i en el compliment dels drets humans”.

La moció sol·licita així la ratificació del govern local en l’adhesió i el compliment de la Declaració Universal dels Drets Humans, mitjançant “unes polítiques públiques destinades a garantir el seu exercici de forma efectiva”. “Vivim temps convulsos on les persones han de fugir dels seus països per causes bèl·liques, econòmiques, culturals, socials o mediambientals”, ha recordat l’edil de Cooperació, per a subratllar que “migrar és un dret” que persegueixen ciutats com València. L’objectiu, erigir-se com a “urbs refugie, acollidores, inclusives i interculturals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa