Diari La Veu del País Valencià
Teatre, música i dansa, la recepta del MACA per al Nadal alacantí

Les activitats que proposa el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, MACA, durant tot l’any, van molt més enllà de la mera visita a les seues exposicions. El museu ofereix un ample ventall d’esdeveniments per a tots els públics.

Per sèptim any consecutiu, les festes comencen el proper 22 de desembre amb una posada en escena dels alumnes de 5é i 6é de Dansa Contemporània del Conservatori Professional de Dansa José Espadero. Amb la música en directe de Javier Carrillos, Juan Carlos Sempere i José Antonio Antón Suay, de l’Ensemble de Saxofons d’Alacant, els ballarins recorreran les sales del museu en companyia del públic que s’hi aprope a gaudir de la perfecta unió de dansa, música i obres d’art de la col·lecció d’Eusebi Sempere.

El dia 27, la protagonista serà Kiki de Montparnasse. A través d’una acció de teatre radiofònic es podrà conèixer la vida d’aquesta musa dels grans artistes del segle XX, i que “viu” al MACA en forma d’una escultura creada per Pablo Gargallo el 1928. Aquesta peça va viatjar aquest 2017 al Parlament europeu per a formar part de l’exposició ‘Interactions Centuries of Commerce, Combat and Creation’, entre maig i setembre, a l’Edifici Eastman de la Maison de l’histoire européenne. En aquesta acció col·labora la companyia teatral Espacio Inspira.

El MACA proposa un viatge en el temps pel dia 28. En aquest cas es tracta d’un taller familiar: “Un viatge d’anada i tornada”. Així, convida el públic a embarcar-se en una aventura “en què alguns tornaran a ser el que mai haurien d’haver deixat de ser i altres descobriran en el que es poden arribar a convertir”. Aquest viatge estarà guiat per Extrarradio, una associació que s’enfoca en la diversitat i la consciència social a través de la creativitat i la difusió de l’art, amb les emocions i sentiments com a punt de partida.

I a punt d’acabar l’any, el 29 de desembre, MACA i Va de cuentos, de la mà d’Alberto Celdrán, oferiran Contes 2D, contes i més, en una sessió pensada especialment per als xiquets.

A banda d’aquestes activitats, des del 26 de desembre i fins al 7 de gener, el MACA ofereix les projeccions d’Art Futura 2017, Criatures Digitals, Animació 3D, videoclips, motion graphics i tot allò relacionat amb les noves estètiques tecnològiques.

Aquestes propostes, totes gratuïtes, són una excusa perfecta per a visitar el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, on, d’altra banda, cal recordar que enguany, per a celebrar el seu 40é aniversari, hi ha exposada per primera volta la col·lecció completa que Sempere va donar a la ciutat i que conforma l’ànima del MACA.

Comparteix

Icona de pantalla completa