Diari La Veu del País Valencià
Rajoy rebutja reunir-se amb Puigdemont i ofereix diàleg a qui siga president de la Generalitat de Catalunya

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha valorat els resultats del 21-D des de la Moncloa i ha tancat la porta a una reunió amb Carles Puigdemont fora d’Espanya, tal com ha proposat el cap de llista de JxCat, la segona força més votada a les eleccions.

“Amb qui m’hauria de seure és amb qui ha guanyat les eleccions, que és Arrimadas”, ha manifestat. Preguntat de nou per aquesta qüestió, ha afegit que haurà de parlar amb qui exercisca la presidència de la Generalitat de Catalunya i ha assenyalat que aquesta persona ha de prendre possessió de l’escó i estar en condicions de parlar.

Rajoy ha assumit els mals resultats del PPC com una derrota pròpia –”el president assumeix com a propi tot el que li passe al PP”, ha dit. El president espanyol ha enviat un missatge al futur Govern de Catalunya i li ha ofert diàleg. Ara bé, sempre que “actue sota l’imperi de la llei”. “Faré tot el que estiga en la meua mà però no acceptaré que ningú se salte la Constitució”, ha alertat.

El cap de l’executiu espanyol ha tornat a defensar la necessitat i la idoneïtat d’aplicar el 155 i que no ho va fer amb objectius electoralistes. “No vaig aplicar el 155 per a tenir un vot més o un vot menys”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa