Diari La Veu del País Valencià
Montoro exigeix tindre accés directe a tots els expedients i factures de la Generalitat

El Ministeri d’Hisenda, amb Cristóbal Montoro al capdavant, ha incorporat 44 requisits nous per a accedir al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). A més, ha exigit tindre accés directe a tots els expedients i factures de la Generalitat Valenciana.

Davant d’aquesta situació, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la disconformitat del seu grup i ha declarat que “estem davant d’una ingerència inacceptable a la nostra autonomia”. “Montoro i el govern del PP estan sumits en una espiral recentralitzadora per a tractar d’amagar la seua ineptitud i el contrast amb la bona gestió que s’està realitzant des del govern del Botànic”, ha afegit.

Per a Ferri, “el FLA és un préstec de l’Estat de diners que, en justícia, ens pertoquen perquè patim un finançament injust, per això és una falta de respecte molt greu als valencians i valencianes que des del PP utilitzen aquest mecanisme per a fer xantatge i intervindre en els comptes públics de la nostra autonomia”.

“El govern del Botànic està realitzant una gestió eficient dels escassos recursos que destina el govern central a la nostra autonomia i davant d’aquest fet incontestable, que deixa en evidència la ruïnosa gestió dels governs del PP que hem patit fins a l’any 2015, el govern Rajoy no fa una altra cosa que posar-nos encara més bastons a les rodes. Els fa ràbia que la ciutadania estiga comprovant com els governs del canvi estan aconseguint fer polítiques que milloren la vida de les persones i per això posen tots els entrebancs possibles, de manera que perjudiquen la ciutadania a què haurien de servir”, ha dit el síndic, que ha conclós denunciant que “callant davant d’aquests fets inacceptables, Bonig i el PP valencià es posicionen amb Montoro i es desmarquen de les reivindicacions de la societat valenciana per un tracte just per part del govern central”.

Comparteix

Icona de pantalla completa