Diari La Veu del País Valencià
Bruno deixa vents de 100km/hora i obliga a tancar els parcs a València

El telèfon 112 ha gestionat fins a les 7 hores d’aquest dimecres 33 incidents per vent, que ha arribat a ratxes de 100 quilòmetres per hora a l’aeroport de Castelló, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències.

Aquests incidents s’han produït principalment per caiguda d’arbres, branques i retirada d’objectes de la via pública, segons les mateixes fonts.

Així, fins a les 9 hores d’aquest dimecres s’han registrat ratxes que han aconseguit assolir a l’aeroport de Castelló els 100 km/h; a Atzeneta del Maestrat, els 97 km/h; a l’aeroport de València, els 96 km/h; a Vilafranca, els 95 km/h; a Fredes, els 94 km/h; a Llíria, els 89 km/h; a Bétera, els 87 km/h; a Pego, els 86 km/h; a Morella, els 85 km/h, i a Bicorb, els 83 km/h.

A Xàtiva han arribat als 81 km/h; a Utiel, als 79; a València, als 77 km/h; a Xelva, als 75 km/h; a Miramar, als 75 km/h; a Castelló de la Plana, als 74 km/h, i a Alacant, als 51 km/h.

La regidora delegada de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha comunicat el tancament provisional dels parcs i jardins de la ciutat que disposen de tanques al seu voltant davant “el risc derivat pel fort vent”.

En concret, els parcs i jardins que han tancat les seues portes per aquesta adversitat meteorològica són els de Benicalap, el jardí de Monforte, el d’Aiora, el parc de l’Oest, el d’Orriols, el jardí de Polifilo, el parc de Marxalenes, el jardí de les Hespèrides, el del Professor Antonio Llombart i els de Vivers i les instal·lacions del Gulliver.

Soriano ha explicat, a través d’un comunicat, que, davant l’alerta decretada per l’Agència Estatal de Meteorologia per les previsibles fortes ratxes de vent, “la prioritat màxima és la seguretat de la ciutadania”, motiu pel qual s’ha procedit a tancar al públic els parcs i jardins esmentats.

Una dona ferida a Petrer

Aquest dimecres, una dona de 74 anys ha resultat ferida en caure-li al cap diverses runes des d’un habitatge del carrer del País Valencià, a Petrer (Vinalopó Mitjà), segons ha informat el Centre d’Informació i Comunicació d’Urgències (CICU).

L’accident s’ha registrat sobre les 12.30 hores i, pel que sembla, ha sigut provocat pel vent que bufa a la zona. S’ha mobilitzat una unitat de suport vital bàsic (SVB), l’equip sanitari de la qual ha assistit la dona de 74 anys. La unitat del SVB ha traslladat la dona fins a l’Hospital d’Elda perquè siga atesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa