Diari La Veu del País Valencià
Vora 100.000 persones van gaudir de la cavalcada de Reis a València

La modernització del model de cavalcada de Reis ha obtingut “una gran resposta ciutadana”, amb 100.000 persones als carrers i places de València gaudint d’un espectacle on s’han potenciat “els elements valencians, la teatralitat, la tematització i la presència de grups teatrals i d’animació professional”. Així ho recull la nota de premsa enviada aquest dissabte per l’Ajuntament de València.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha fet un balanç molt positiu de totes les celebracions i activitats programades durant el Nadal a la ciutat. “La gran resposta de la ciutadania ha demostrat que la programació nadalenca que un any més hem dissenyat des del govern de Joan Ribó dóna resposta al que mereixem els valencians i les valencianes, un Nadal digne que se suma a altres festes de la ciutat com a motor cultural, econòmic i social”, ha afirmat.

Fuset també ha explicat que s’ha consolidat un model de cavalcada “molt més modern i àgil, on potenciem elements tradicionals del patrimoni cultural festiu valencià, com ara els gegants i els cabuts de personatges històrics valencians i nous elements, com ara l’estrella d’Orient o la carrossa de la Bústia Reial, que hem incorporat enguany juntament amb els personatges del patge Miquel i la missatgera Caterina”.

Expojove i les campanades

Un dia abans de la celebració de la cavalcada de Reis es van tancar les portes d’una nova edició d’Expojove, que enguany estava centrada en l’alimentació sostenible i saludable. Segons l’Ajuntament, 100.927 persones l’han visitada enguany, una xifra rècord que inclou les 12.264 visites en grups i les 11.127 d’integrants de comissions falleres. “Estem consolidant Expojove com a oferta lúdica atractiva per a la infantesa i la joventut, amb una major tematització i una major implicació de les entitats participants”, ha explicat Fuset.

Pel que fa a la festa de les campanades de Cap d’Any, s’estima que hi hagué vora 50.000 persones durant tota la nit i una mitjana d’almenys 35.000 persones en cada moment de la celebració, abans, durant i després de les campanades.

El regidor ha recordat que enguany, per primera vegada, s’ha editat un fullet informatiu amb tota la programació d’activitats nadalenques, que ha permés apropar a la ciutadania informació d’activitats molt diverses, com ara la presència de cors per molts barris de la ciutat acostant les tradicionals nadales valencianes als veïns de València, així com altres actuacions musicals, com ara el Cant de la Sibil·la.

Comparteix

Icona de pantalla completa