Diari La Veu del País Valencià
Vora 3.500 joves troben feina en ajuntaments valencians mitjançant Avalem Joves Plus

Prop de 3.500 joves estan actualment treballant en entitats locals valencianes gràcies al programa engegat pel Servef per a millorar l’ocupabilitat de les persones menors de 30 anys, Avalem Joves Plus, segon un comunicat de la Generalitat.

En el mateix document s’explica que el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha fet balanç d’aquest programa i que, a parer seu, ha resultat un autèntic “èxit de convocatòria”. Així, Nomdedéu ha detallat alguna de les xifres que confirmen el bon acolliment d’aquest programa extraordinari del Servef: han resultat beneficiàries 520 entitats locals de tot el País Valencià i ha suposat una inversió final de més de 57 milions d’euros. La inversió inicial va haver d’ampliar-se successivament per a abordar totes les sol·licituds.

“Mai abans l’Administració ha dut a terme un programa tan ambiciós per a donar suport i incentivar la inserció laboral dels nostres joves”, ha remarcat el responsable d’Ocupació, que ha informat que “totes les entitats locals que van sol·licitar ajuda l’han obtingut”.

Nomdedéu ha recordat que, amb Avalem Joves Plus, el Servef buscava tres objectius: “Millorar l’ocupabilitat dels joves menors de 30 anys, facilitar l’adquisició d’experiència laboral i posar en valor el talent jove per a la modernització i millora de l’administració pública”.

El secretari autonòmic ha emmarcat aquest programa en el principal repte que s’ha marcat el Servef: prioritzar actuacions per als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d’inserció i generar un mercat laboral més inclusiu a partir de polítiques focalitzades en grups específics. Així, a més d’Avalem Joves, el Servef ha posat en marxa Avalem Experiència, amb l’objectiu de facilitar l’ocupabilitat de les persones majors de 30 anys, especialment les que fa més d’un any que estan en situació de desocupació.

Comparteix

Icona de pantalla completa