Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra atribueix l’èxit de Cs a Arrimadas i creu que si fóra un home ja estaria disputant el lideratge de Rivera

La coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha afirmat aquest dimarts que la “tirada” de Ciutadans a nivell nacional “ve provocada pel lideratge que ha tingut Inés Arrimadas a Catalunya” i ha afegit que “segurament si Inés Arrimadas fóra un home ja li estaria disputant el lideratge a Albert Rivera, però és una dona”.

Així s’ha pronunciat la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives en el Nueva Economia Fórum en ser preguntada sobre la translació d’aquest auge de la formació taronja a altres territoris, com ara el valencià. Sobre aquest tema, ha assenyalat que les enquestes “no deixen de ser enquestes” i, en el cas de Compromís, han “fracassat estrepitosament” en el passat, i ha aprofitat per a fer la reflexió: “Segur que és polèmica, però m’és igual perquè és el que pense”, ha advertit, sobre el lideratge d’Inés Arrimadas a Catalunya.

“Traslladar eixes enquestes a la Comunitat Valenciana quan estan molt lligades al lideratge polític i als missatges que ha donat en aquesta campanya Inés Arrimadas, doncs em sembla que no es dóna una translació automàtica”, ha asseverat.

Veu la situació de Catalunya “molt aferrissada”

Preguntada sobre què creu que passarà a Catalunya en el futur, ha advertit que eixa comunitat està “en un atzucac” i necessita “una acció política de maduresa que ni una part ni l’altra han tingut”. “Pot haver-hi des de noves eleccions, perquè no es puga investir ningú, fins que s’investisca algú. Poden passar moltes coses, però jo veig la cosa molt paralitzada, molt enverinada si no es fa el que s’havia d’haver fet fa un any o dos o tres, que és asseure’s a dialogar. Ho veig complicat, sincerament”, ha assenyalat.

Ha posat l’accent en la responsabilitat del govern espanyol, que “té un problema territorial que no solament és Catalunya” perquè, especialment, “la perifèria està dient que ja està bé i Rajoy segueix fumant-se un pur i sense reaccionar”. Per això, creu que “s’ha evidenciat que el govern d’Espanya és un problema per a Espanya i un fracàs”.

“Llums llargs”

A més, ha qüestionat l'”anomalia” que suposa que un partit com el PP, “amb quatre diputats” electes a Catalunya, governe l’autonomia. “Cal diàleg, asseure’s i tenir llums llargs, que és el que fem el Govern del Botànic. Sembla que no els té el govern d’Espanya i, així, el problema seguirà enquistat”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa