Diari La Veu del País Valencià
Puigdemont confirma el seu desig de tornar a Catalunya per a ser investit president

Carles Puigdemont ha anunciat aquest dimarts des de Dinamarca el seu desig de tornar a Barcelona i “començar el diàleg” per a ser investit president. L’expresident considera necessari iniciar un procés de negociació que li permeta tornar a Catalunya per a participar en el debat d’investidura.

Pel que fa a l’anunci del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, sobre la possibilitat de reforçar les fronteres i la vigilància en carreteres per si Puigdemont tornara d’incògnit, Puigdemont ha insistit que el que cal fer és establir un període de diàleg que li permeta tornar amb seguretat i garanties. L’expresident considera que el fet que les autoritats espanyoles li permeteren tornar “seria una mostra de restabliment de la democràcia” i “seria bo tant per als catalans com per als espanyols”.

Puigdemont ha remarcat la seua condició com a president electe en 2016 i ha assenyalat que després de les eleccions del 21 de desembre “hi ha una majoria” que el vol al capdavant de la Generalitat de Catalunya. Cal recordar que Junts per Catalunya (JxCat) ha retirat la petició de delegació de vot de Puigdemont per a ser investit president.

Comparteix

Icona de pantalla completa