Diari La Veu del País Valencià
L’Agència Espacial Europea tria l’empresa il·licitana PLD Space per a desenvolupar una llançadora de satèl·lits

L’empresa PLD Space, ubicada al parc científic de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, participarà en una convocatòria de l’Agència Espacial Europea (ESA, per les seues sigles en anglés) per a desenvolupar una llançadora de xicotets satèl·lits artificials a l’espai. El projecte també servirà per a analitzar la possible ubicació d’un port espacial a l’estat espanyol.

PLD Space ha sigut una de les cinc empreses seleccionades per l’ESA per al projecte Study on Launch Service Making Use of a Microlauncher. Això permetrà a la companyia aeroespacial il·licitana definir “detalladament” la seua llançadora de xicotets satèl·lits, ARION 2. Així mateix, segons ha subratllat l’UMH en un comunicat, també permetrà determinar “tècnicament i econòmicament” un nou port espacial europeu per al llançament de xicotets satèl·lits a òrbites polars i sincròniques al sol. Aquest estudi s’emmarca en el Programa de Preparació de Futurs Llançadors (FLPP) de l’ESA.

Una altra de les metes de l’estudi que durà a terme PLD Space és crear un nou port espacial a l’estat espanyol. En cas que es cree, l’UMH explica que “tindria la capacitat de llançar satèl·lits a l’espai, cosa que permetria ampliar el potencial industrial en matèria d’espai” i “enfortiria el teixit empresarial i científic”.

Aquest suport arriba un any després que l’ESA aprovara el projecte de PLD Space Liquid Propulsion Stage Recovery (PSR) per a la recuperació i reutilització d’una llançadora europea. A través d’aquest, la companyia aeroespacial està desenvolupant les primeres llançadores reutilitzables d’Europa.

Comparteix

Icona de pantalla completa