Diari La Veu del País Valencià
Les travesses en la pilota pagaran un 1,5% d’imposts enfront del 20% que s’aplica a altres jocs

Les apostes que es fan al voltant de la pilota valenciana pagaran un impost de l’1,5%, tal com queda recollit en l’avantprojecte de Llei del Joc al País Valencià que ha aprovat el Consell en el ple celebrat aquest divendres.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha donat els detalls de la nova normativa que ha aprovat el Consell, amb la qual es fa una reforma global de la legislació sobre el joc. La Llei del Joc pararà especial esment a la protecció i atenció als menors i als ludòpates, a més de “trencar els monopolis inexplicables, com els dels casinos”, ha explicat Soler.

D’aquesta manera, s’introdueix dins del text legislatiu el joc per Internet, ja que la normativa anterior, de 1988, no el contemplava, entre altres qüestions, perquè aleshores “era impensable que això poguera fer-se, i ara la tecnologia ho permet”, ha apuntat el conseller.

L’avantprojecte, que ara seguirà el seu tràmit fins a la seua concreció final, s’adapta a la llei estatal de 2011 i 2013, que entre altres aspectes recull el marc legislatiu del joc en línia. Pel que fa la protecció dels menors i als afectats per la ludopatia, entre les mesures es contempla una demora de tres mesos a partir de l’aprovació de la llei perquè els locals de joc facen les obres adients per a impedir que els menors d’edat i els ludòpates puguen accedir als locals. En aquest sentit, s’incrementen les infraccions, ja que les multes per permetre l’accés a menors i malalts del joc passarà de ser una falta greu a molt greu i les multes econòmiques botaran dels 3.000 euros als 6.000 o fins al tancament definitiu del recinte. El País Valencià ha recaptat fins a 500.000 euros en sancions per incompliments de la normativa sobre el joc en el darrer any.

Per una altra banda, per primera vegada es legalitzen les travesses amb un “sostre provisional”, ha explicat el conseller d’Hisenda. El Consell i el sector han arribat a un pacte, segons ha matisat Soler, fins que es faça la regulació corresponent per a adaptar-se al tipus d’apostes que tenen lloc als trinquets i carrers.

El fet de regular les apostes respon a l’interés del govern d’evitar que des d’altres sectors d’apostes puga denunciar les travesses de la pilota, ja que fins ara “no era legal”, ha apuntat Soler. Així, mentre que en altres tipus de jocs es paga un 20% d’imposts, la pilota pagarà un 1,5%. Això no obstant, la regulació anunciada pel conseller facilitarà tindre dades més concretes, com ara el volum de negoci que mouen les travesses.

Comparteix

Icona de pantalla completa