Diari La Veu del País Valencià
L’interior de Castelló i el nord-oest de València, en alerta taronja per nevades aquest diumenge

L’Agencia Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat per aquest diumenge, 4 de febrer, l’avís taronja –risc important– per nevades a l’interior de la demarcació de Castelló i al nord-oest de la de València, on es podrien acumular fins a 15 centímetres de neu. L’alerta comença a les tres de la matinada i es mantindrà fins al final de la jornada.

Per a aquest diumenge, l’AEMET preveu, a més de les nevades, cels coberts amb probabilitat de precipitacions. Les temperatures mínimes aniran en ascens local i les màximes tornaran a baixar a causa de les gelades dèbils en les zones altes de l’interior. El vent bufarà de component oest fluix i tendirà cap a la vesprada a component est en el litoral nort.

El Ministeri de Foment ha mobilitzat un total de 853 màquines llevaneu i 139.048 tones de fundents per a fer front a les nevades que poden produir-se aquest cap de setmana i dilluns al País Valencià i, també, a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya i Madrid, segons ha informat en un comunicat. El govern espanyol vol evitar que es repetisquen imatges com les de l’operació retorn de Nadal, amb centenars de vehicles atrapats.

Per la seua banda, divendres, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències va alertar i recomanar molta precaució davant el temporal de neu previst, mentre que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana (CCE) va establir l’emergència situació 0 del Procediment d’Actuació Enfront del Risc de Nevades i va informar els municipis afectats perquè adoptaren les mesures preventives.

Pugen les temperatures… i tornen a baixar

La situació meteorològica de dissabte ha estat protagonitzada per una lleugera pujada de les temperatures màximes a tot el territori valencià, abans d’una nova baixada aquest diumenge, acompanyada de neu. Els termòmetres han rondat entre els 16 i els 5 graus a Castelló, entre els 16 i els 6 a València i entre els 15 i els 4 a Alacant.

Pel que fa al vent, l’interior de la demarcació de Castelló segueix en avís groc per ratxes que passen els 80 quilòmetres per hora. Segons les dades de l’AEMET, fins a les 11 del matí s’han registrat ratxes de 95 km/h a Fredes, 78 km/h a Vilafranca, 77 km/h a Atzeneta del Maestrat o 67 km/h a Torreblanca.

Aquest avís per vents va acompanyat de l’alerta per incendis forestals: nivell roig (risc extrem) al nord-oest de Castelló i taronja (elevat) a l’interior i a la demarcació de València, segons el Centre de Coordinació d’Emergències 112.

Comparteix

Icona de pantalla completa