Diari La Veu del País Valencià
El PPCV denuncia que Morera va endossar a les Corts un viatge a Palma que va pagar de la seua butxaca

El 12 d’abril de 2016 el president de les Corts va declarar en qualitat de testimoni en el judici pel cas Nóos que s’estava celebrant a l’Audiència de Palma. Enric Morera va viatjar a l’illa de Mallorca a petició de la Fiscalia i va pagar les despeses d’avió i hotel de la seua butxaca, a l’espera que els jutjats de Palma li reintegraren l’import del trasllat i l’estança.

Una notícia publicada hui pel diari Las Provincias afirma que Morera va carregar a les Corts aquestes despeses i el PPCV ha demanat “que torne l’import del viatge i l’hotel a Palma quan va acudir a declarar en 2016 pel cas Nóos com a testimoni de Compromís”.

Però, les factures que la diputada Eva Ortiz atribueix a Morera corresponen en realitat als dos acompanyants del president de les Corts, “una persona del seu gabinet i un funcionari de la Policia Autonòmica Valenciana”, segons ha aclarit el polític de Compromís en una nota de premsa on ha adjuntat les factures emeses per l’agència de viatges i el comprovant de la targeta de crèdit.

Factura dels bitllets d’avió d’Enric Morera per a viatjar a Palma.

La nota de premsa aclareix que les factures, que sumen 355 euros, es troben encara pendents de reintegrament pels Jutjats de Palma i que “és falsa l’acusació que la portaveu adjunta popular, la sra. Eva Ortiz, ha fet als mitjans de comunicació”.

Ortiz ha carregat contra Morera i, en general, contra tota l’esquerra per la “doble moral que exigeix a uns altres el que no s’aplica”. La diputada popular afirma en una nota de premsa que “Compromís hauria d’haver assumit” la “despesa de 710 euros, com a mínim, i no les Corts”. Aquesta quantitat és la que correspon a les despeses del membre del gabinet i de l’escorta, abonades per les Corts amb el vistiplau de la intervenció de la cambra.

Factura de la nit d’hotel pagada per Morera a l’agència de vitages.

En el mateix to punitiu de la resta de les seues declaracions, Eva Ortiz ha assenyalat que “han bastat menys de 3 anys perquè Compromís incórrega en pràctiques poc clares. Han passat de jutjar tothom a creure’s impunes davant de maniobres que resulten sospitoses”.

Per això, hi ha afegit: “Si hi ha un moment indicat per a escoltar Mónica Oltra, tantes vegades erigida en jutgessa suprema, o el portaveu de Compromís e les Corts, Fran Ferri, és hui. Que diguen obertament si carregar una despesa de partit a una institució com les Corts és ètic o estètic”.

Comprovant de la targeta d’Enric Morera amb el pagament de 355 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa