Diari La Veu del País Valencià
Oltra afirma que la denúncia del PPCV no té base legal: L’últim membre del PP que em va denunciar està a la presó

La portaveu del Consell, vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimarts que l’últim dels populars que la va denunciar “està a la presó per lladre”. Així s’ha pronunciat en relació amb la denúncia que li ha interposat el PPCV davant Fiscalia pel suposat fraccionament de contractes i pagaments per la via de l’enriquiment injust, que sumarien més de 43,7 milions d’euros.

“Blasco –exconseller de Solidaritat– va robar els diners de la cooperació, del terratrèmol d’Haití i va ser l’últim que es va querellar contra mi per una qüestió en la qual teníem raó nosaltres. I està a la presó”, ha recalcat la consellera, qui ha precisat que quan va començar a denunciar casos de presumpta corrupció en el PP “quasi ens tractaven de bojos, ens humiliaven”, encara que ara s’ha vist que “ens quedem curts perquè és d’una magnitud tremenda”.

Oltra s’ha pronunciat en aquests termes en una entrevista en ‘Los Desayunos’ de TVE, recollida per Europa Press, en la qual ha recalcat que no és la primera vegada que la denuncien des del PPCV, una acció que atribueix a un intent dels populars per a “tapar la seua corrupció”. La Fiscalia ha obert diligències després de rebre la denúncia, que es refereix a serveis de neteja de centres socials, entre d’altres.

En aquest cas, ha considerat que el PPCV està denunciant “una cosa que és perfectament legal” i ha indicat que la denúncia “està basada en fets falsos que no es corresponen amb la realitat”. “Diuen que hem pagat factures després d’acabar un contracte. I és especialment dolorós perquè, dels 43 milions que parlen, la major part és de residències d’ancians”, ha indicat Oltra.

La portaveu del Consell ha recordat que una ramificació del cas Brugal al País Valencià investiga el fet que “van muntar tot un sistema de residències d’accessibilitat” per a “donar als seues amics places de residències privades” i que una sentència del Tribunal Superior de Justícia va declarar part d’aquest sistema il·legal.

“En aquell moment, amb aquella sentència, se’ns quedaven 2.158 ancians sense plaça, ja que el TSJ va dir que el contracte no valia perquè estava fet per als amics”, ha dit, i s’ha preguntat “quina opció tenia aleshores”. Per açò, van començar “un nou contracte, legal, amb concurs públic amb 45 empreses presentades i ha tardat any i mig a acabar”. En aquest període de temps s’han anat pagant “les factures dels ancians que teníem en les residències. Diuen que és enriquiment injust, però és una figura legal, perquè és un servei que no pots deixar de prestar”, ha defensat.

Nega cap similitud amb Cifuentes

Preguntada per la possible similitud d’aquest cas amb l’acusació de Francisco Granados a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que coneixia el suposat finançament irregular del PP, ho ha rebutjat. “En absolut. No és el mateix un cas de corrupció que investiga la Fiscalia d’ofici” amb la denúncia del PPCV contra ella “per a tapar les seues misèries”, ha prosseguit

“No té res a veure la investigació del Canal d’Isabel II, la Púnica, les escoltes policials, els correus electrònics i documents que apunten a un cas gravíssim de corrupció i, dins d’açò, una declaració del senyor Granados que apunta a la senyora Cifuentes, amb una denúncia del PP per pràctiques que són legals”, ha dit, per a insistir que no es troba en la mateixa situació que la presidenta madrilenya.

Al seu judici, “és indecent la denúncia que ha posat el PP i saben que és la manera de generar un estat d’opinió pel qual tot és el mateix”. “I, no, açò no és el mateix i no és ni remotament semblant; no té res a veure”, ha subratllat.

PPCV: “La resposta d’Oltra és una amenaça”

La portaveu adjunta del PPCV, Eva Ortiz, creu que la resposta d’Oltra respecte a la denúncia que ha interposat en contra d’ella el partit conservador “és una amenaça” i que “si volen intimidar el PP no ho aconseguiran”. La diputada ha avisat també que aquesta “no serà la darrera denúncia” i afegeix que “si Oltra està tan segura d’haver fet les coses bé, no cal que es posen tan nerviosos”.

Ortiz insisteix, a més, que sí que hi ha base legal a la denúncia que han presentat: “Hem portat documents i expedients complets. No còmics ni retalls de premsa”. A més, agrega que des del PPCV “no s’acusarà ningú de res. Sols posem en coneixement de la justícia una cosa que no tenim clara”.

Comparteix

Icona de pantalla completa