Diari La Veu del País Valencià
El PPCV rebutja el requisit lingüístic per als funcionaris perquè no hi ha un 100% de valencianoparlants

El PPCV ha presentat aquest matí a les Corts una proposició no de llei (PNL) amb caràcter d’urgència perquè el valencià no siga un requisit per a accedir a la funció pública. Pot ser un mèrit i es pot demanar que es garantisca un nombre de treballadors que puguen atendre en llengua pròpia, però no cal que siguen tots perquè la xifra de valencianoparlants no arriba al 100%

El posicionament del partit d’oposar-se a la inclusió de la competència lingüística en la nova llei de la funció pública arriba poques hores després que s’aprovara a les Corts la Llei de Plurilingüisme, una normativa que va eixir endavant aquest dimecres amb el vot favorable del PSPV, Compromís, Podem i els ‘agermanats’ i l’oposició del PP valencià i Ciutadans. Durant el debat al voltant del plurilingüisme es va produir un fet atípic, ja que la portaveu d’Educació del PPCV, Beatriz Gascó, va afirmar que el seu partit no s’oposava al mapa lingüístic que representa la unitat de la llengua catalana. “No ens queixarem”, van ser les paraules de Gascó mentre mostrava un mapa lingüístic amb tots els territoris de parla comuna representats.

Això no obstant, dotze hores després, Maria José Ferrer San-Segundo ha sigut la responsable de presentar aquesta PNL al Parlament valencià, on es demana la “prohibició del requisit excloent en l’ocupació pública”, ha dit la portaveu. Per al PPCV, a través de San-Segundo, la Llei de Plurilingüisme i el requisit de la “llengua valenciana” per a accedir a la funció pública són una “imposició del Botànic” i una “imposició programada” que res té a veure amb “els problemes dels ciutadans”, que al seu parer són uns altres.

Ha explicat que el PPCV s’oposa al fet que es demane el requisit del valencià per a accedir al funcionariat i opten perquè aquest siga només un mèrit. Tot i això, la PNL demana que es “garantisca un nombre de funcionaris suficients per a entendre el nombre de ciutadans que trien legítimament que la seua relació amb l’administració siga en valencià”. Ara bé, apunta San-Segundo que com que la xifra de valencianoparlants que puguen desitjar utilitzar la seua llengua per a parlar amb l’administració no és el 100%, no es requereix que el 100% dels treballadors públics complisquen el requisit. La PNL dels populars, en última instància, vol posar fre a aquesta “deriva” que està prenent el Consell, segons ha sostingut San-Segundo.

Comparteix

Icona de pantalla completa