Diari La Veu del País Valencià
El PPCV estudia accions legals contra la Llei de Plurilingüisme perquè és clarament inconstitucional

La presidenta del Partit Popular valencià, Isabel Bonig, ha anunciat aquest divendres que el seu partit està estudiant, junt amb diverses associacions, emprendre accions legals contra la Llei de Plurilingüisme del Consell aprovada dimecres passat a les Corts.

Bonig s’ha pronunciat així a Castelló, on ha assistit a la reunió del consell de direcció del partit a la demarcació. Bonig ha manifestat que el partit està a l’espera d’un informe jurídic i ha criticat que durant el procés “no s’haja acceptat ni una sola esmena del PPCV, encara que després s’omplin la boca de parlar de participació. Estem estudiant totes les possibilitats perquè entenem que aquesta llei és clarament inconstitucional”.

Durant l’aprovació de la llei el passat dimecres “es va perpetrar a les Corts un atac sense precedents a la llibertat, a la llibertat dels pares, als quals no se’ls permet triar el tipus d’educació dels seus fills i la llengua vehicular. Es va a imposar un model únic a la Comunitat Valenciana d’imposició que no respecta la Llei d’Ús i que no té en compte la realitat lingüística de la Comunitat. El Botànic farà del valencià un motiu d’enfrontament quan sempre ha sigut una raó d’unió”.

Així mateix, ha manifestat que el Consell del Botànic “vol traslladar la imposició lingüística catalana a la Comunitat Valenciana amb una finalitat clara d’adoctrinament i de seguir el full de ruta del nacionalisme”.

“El responsable és Ximo Puig, que ha desoït sistemàticament totes les vegades que el PPCV li ha tendit la mà. És una llei que ha eixit sense participació, s’han queixat les associacions de pares, els principals sindicats educatius, l’associació d’inspectors. És el tercer intent després de la nefasta gestió d’educació, que ha acabat anul·lada per part dels tribunals i contestada per les famílies als carrers”, ha afegit.

La presidenta del PPCV ha indicat que és Puig “qui ha permés i consentit que l’educació valenciana siga hui un caos, i el PPCV seguirà endavant denunciant-ho. Vam anar als tribunals i recorrerem a tots els mecanismes legals per a parar aquesta llei de xantatge lingüístic”.

Bonig també s’ha referit a la iniciativa presentada aquest dijous per la diputada Ferrer Sant-Segundo per a demanar que el valencià no siga requisit per a accedir a la funció pública. “Ha de ser un requisit de concurs de mèrit. Estem a favor que l’administració tinga funcionaris suficients que parlen valencià, però no es pot convertir la llengua en un mecanisme per a excloure. No volem que amb la funció pública passe el mateix que amb l’educació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa