Diari La Veu del País Valencià
L’IVF donarà préstecs a empreses que exporten a països en risc

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que es donaran crèdits a l’exportació a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF) mitjançant préstecs subordinats que estaran operatius des d’aquest primer semestre i amb risc diferencial per a empreses que tinguen dificultats o a aquelles que exporten a països amb risc però que tinguen un gran potencial de futur.

Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans després de mantenir una reunió amb els membres de la Taula de la Ceràmica, a la qual també han assistit els consellers d’Economia, Rafa Climent, i de Vertebració del Territori, Ma José Salvador. Allí ha incidit que, amb aquesta, iniciativa es podran beneficiar especialment les empreses del sector ceràmic a causa de la seua vocació exportadora.

També s’ha concretat la col·laboració amb l’IVF, de manera que s’ha obert una nova línia de préstecs per a la inversió la convocatòria de la qual es va publicar fa quinze dies, amb interessos que van del 0,10% a l’1,1%, i s’han acollit tres empreses amb crèdits d’1,2 i 4,5 milions destinats a la compra de maquinària i a l’ampliació de l’empresa.

Puig ha assegurat que el Consell continuarà reivindicant que el el govern espanyol done suport a la garantia de les exportacions. En aquest sentit, el president ha manifestat el seu desig que les empreses de Castelló tinguen les mateixes garanties per a les exportacions que les italianes; “per açò estem lluitant perquè el Govern d’Espanya faça el mateix que l’italià, perquè és el competent, i nosaltres plantejarem la possibilitat de cooperar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa