Diari La Veu del País Valencià
Les exportacions augmenten un 2,4% en 2017 al País Valencià

L’any 2017 va tancar amb un creixement del 2,4% en les d’exportacions de les empreses valencianes respecte a 2016. Aquesta pujada ha sigut possible malgrat que en desembre les vendes a l’exterior van caure un 2,1%. Així ho mostren les dades fetes públiques aquest dimarts pel Ministeri d’Economia en la seua web.

Les exportacions del País Valencià es van concentrar en el sector automòbil, que va suposar un 26,1% del total. No obstant això, les exportacions d’aquests productes van caure un 2,1% en comparació a 2016. El segon sector més important és l’alimentació, les begudes i el tabac. En aquest cas, les vendes a l’exterior van ascendir un 3,8% respecte a 2016 i van suposar un 19,5% del total. El tercer sector amb més pes és el de les semimanufactures no químiques, on les exportacions, en 2017, van suposar un 14,2% del total.

En el conjunt de l’any, les exportacions del País Valencià van suposar un 10,65 del total. Es tracta d’una dècima menys que en el període comprés entre gener i setembre. En total, les vendes a l’exterior van assolir un valor de 29.371 milions d’euros. Per al conjunt de l’Estat, la xifra arriba fins als 277.125,7 milions.

En termes absoluts, la valenciana és la quarta autonomia més exportadora de l’estat espanyol, tan sols superada per Catalunya, Andalusia i Madrid. En 2017, a més, es va importar un 9% més que en 2016. Amb aquesta xifra, les importacions valencianes suposen el 8,6% del total. Així, segons les dades del ministeri, el País Valencià va importar per valor de 26.027,7 milions d’euros.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat que aquestes dades “demostren una vegada més l’aposta i el bon fer de les empreses valencianes en els mercats exteriors”. A això ha afegit que “la Comunitat registra una vegada més un rècord històric que ens anima a seguir donant suport a les empreses i treballant amb elles per a aconseguir que cada vegada siguen més les que aposten per la internacionalització”, ha assenyalat.

La Unió Europea va concentrar el 69,5% de les exportacions valencianes l’any 2017. Per països, destaca l’augment de les vendes a Itàlia amb un 11,4%, França amb un 9% i Alemanya amb un 0,7%. Descendeixen les exportacions dirigides al Regne Unit en un 11% i a Portugal, amb un 8%. Les exportacions dirigides a Amèrica s’han incrementat un 3,3% (1,5% a Amèrica del Nord i un 5,2% a Amèrica Llatina). Àsia, al seu torn, registra un augment del 5% mentre Àfrica registra un descens del 0,8% motivat pel descens de les vendes a Algèria (-17,5%).

Comparteix

Icona de pantalla completa