Diari La Veu del País Valencià
Els més de 2 milions de turistes en 2017 marquen el rècord històric de València

València ha tancat 2017 amb xifres rècord de turisme. El nombre de viatgers ha crescut un 3,8% respecte a 2016, de manera que ha superat els 2 milions de visitants per primera vegada. Així ho ha explicat la regidora de Desenvolupament Economia Sostenible, Sandra Gómez, que ha destacat que l’augment de rutes de l’aeroport de Manises ha donat impuls al sector aquest darrer any fins arribar a xifres rècord.

També ha crescut el nombre de pernoctacions, que han superat els 4,8 milions, cosa que suposa un 6,6% més que en 2016. També s’han allargat les estades que arriben fins als 2,4 dies. La major empenta al sector l’han donada els turistes estrangers, que han arribat al milió, un 7% més que en 2016. El mercat principal de turisme per a València és l’italià, encara que el que més ha crescut és el rus (+60%).

Sandra Gómez ha celebrat que la rendibilitat de les habitacions hoteleres ha crestut un 12,2% a la ciutat, xifra bastant superior a la mitjana estatal. Pel que fa a l’ocupació, la mitjana anual va arribar al 69,78%.

D’altra banda, els creuers també han viscut un bon any. Les escales han augmentat un 12,2%, mentre que el nombre de passatgers ha crescut un 2%.

Amb aquestes dades damunt la taula, la regidora de Desenvolupament Sostenible ha assegurat que s’està creant un turisme “més de qualitat que de quantitat”, i les previsions per aquest 2018 són també bones. Representants de les agències de viatges i del sector hostaler i hoteler han ratificat les xifres oferides per Gómez i han celebrat “la consolidació de la recuperació del sector”. No obstant això, han reconegut que en certs aspectes estan lluny d’arribar als resultats de 2007.

Comparteix

Icona de pantalla completa