Diari La Veu del País Valencià
L’impuls del Corredor Mediterrani tornarà a ser una prioritat per a l’Associació Valenciana d’Empresaris en 2018

L’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) ha celebrat aquest dilluns la seua assemblea general en la qual els membres han establert els objectius a seguir en 2018. Entre ells destaca la defensa del Corredor Mediterrani i la millora del finançament autonòmic. També han presentat un informe que reflecteix la situació de les empreses que conformen el lobby, presidit per Vicente Boluda. Així, segons ha explicat Boluda, el 74% de les empreses que formen part de l’AVE crearà enguany més ocupació que en 2017.

La majoria dels associats considera que 2018 serà millor any que 2017. Així, el 86% dels membres de l’AVE augmentaran en 2018 la facturació i el 71% incrementarà la seua internacionalització. La major preocupació per als empresaris valencians és “l’increment dels nacionalismes”. D’altra banda, el 90% dels associats vol canviar el model electoral per un més proporcional entre escons i vots.

Defensa del Corredor Mediterrani

L’objectiu principal de l’AVE per a 2018 és seguir potenciant el Corredor Mediterrani. Així, l’Associació té prevista per al 12 d’abril una acció itinerant dividida en 9 etapes. Començarà en Algesires i acabarà en la costa catalana. El 27 de setembre, l’AVE organitzarà a Barcelona un acte empresarial en defensa del Corredor en la mateixa línia de la celebrada enguany a Madrid. “Només de dir-ho, em canse”, ha assenyalat Boluda. L’impuls de la web elcorredormediterraneo.com, així com la resta de xarxes socials, és una altra de les prioritats de l’AVE, que és conscient de la importància d’aquestes plataformes com a altaveu per a la seua causa.

Segons ha explicat Boluda, l’AVE estarà “atenta” a situacions que afecten la societat valenciana, com és el cas del finançament, la vertebració del territori o la millora del model educatiu. D’altra banda, el president dels empresaris ha assenyalat que aquest any l’ètica empresarial tindrà un pes important dins les activitats de l’associació. Per a fer-ho, impulsaran accions i estudis amb l’objectiu de millorar la reputació tant del País Valencià com de l’estat espanyol. Finalment, l’associació continuarà potenciant l’empresa familiar i donaran suport al Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, que enguany se celebra a València.

Els empresaris també han avaluat els polítics, tant valencians com estatals, i “la majoria dels empresaris de l’AVE els posen mala nota”. No obstant això tenen en millor consideració els càrrecs autonòmics. De fet, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en l’esmorzar on s’han fet públics els objectius del lobby. El cap del Consell ha assegurat que la valoració dels empresaris cap als polítics valencians denota el bon moment pel que passa el País Valencià front a la resta de l’estat espanyol.

Així, Puig ha destacat el clima de diàleg i de cooperació que hi ha al territori i ha assenyalat que el País Valencià ha d’actuar com a pont entre Catalunya i l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa