El Servef destina 50 milions d'euros a la segona edició d'Avalem Joves Plus

Al voltant de 2.800 joves es beneficiaran d'aquest programa destinat a la contractació de menors de 30 anys per part de les entitats locals
/ València
1 març 2018 01:00h
Les subvencions es destinaran a dos grups diferenciats: joves qualificats i no qualificats, cadascun dels quals amb una dotació de 25 milions d\'euros.

El Servei Valencià d'Ocupació destinarà més de 50 milions d'euros perquè les entitats locals puguen contractar joves menors de 30 anys. D'aquesta manera, uns 2.800 joves començaran a treballar gràcies al programa Avalem Joves Plus. Aquesta xifra s'afegeix als més de 3.000 beneficiaris als quals aquest programa va permetre donar una oportunitat laboral l'any passat.

La iniciativa té una triple finalitat: millorar l'ocupació dels menors de 30 anys, proporcionar-los experiència laboral i valorar el talent jove en l'administració pública.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha assenyalat que "l'èxit absolut de l'edició anterior és el que ha portat a renovar Avalem Joves" ja que, a més de superar totes les expectatives de convocatòria, "el pla de xoc del Servef contra la desocupació juvenil va rebre el reconeixement de la Unió Europa" i el País Valencià va ser l'única autonomia seleccionada per Brussel·les per a exposar les experiències reeixides per a la integració social dels joves.

Nomdedéu creu que "aquesta excel·lent rebuda es deu a la línia actual del Servef de donar prioritat a les actuacions per a la integració laboral dels col·lectius més vulnerables i amb majors dificultats d'inserció". "L'objectiu és generar un mercat laboral més inclusiu mitjançant la creació de polítiques focalitzades en grups específics", ha recalcat el secretari autonòmic.

Per açò, a més d'Avalem Joves Plus, el Servei Valencià d'Ocupació també aposta per les mesures per a l'ocupabilitat d'altres col·lectius, com Avalem Experiència, per a impulsar la contractació de majors de 30 anys, especialment si fa més d'un any que es troben en situació de desocupació.

Característiques de la convocatòria

El programa Avalem Joves Plus comptarà amb un import de 50 milions d'euros, cofinançats per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu, perquè ajuntaments, diputacions i mancomunitats contracten joves de menys de 30 anys.

Les subvencions es destinaran a dos grups diferenciats: joves qualificats i no qualificats, cadascun amb una dotació de 25 milions d'euros. Per a poder ser beneficiaris, els joves han de figurar com a aturats en el Servef.

Els solicitants qualificats han de trobar-se en possessió d'alguna de les següents titulacions: llicenciatura o diplomatura universitària, grau universitari, titulació de tècnic o tècnic superior de formació professional reglada o certificat de professionalitat. Quant al segon grup, han de ser majors de 16 anys beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Les entitats públiques que desitgen demanar aquestes ajudes han de presentar les sol·licituds de forma telemàtica a través del Servef en el termini de 15 dies a partir de la resolució en el DOGV i s'han de comprometre a mantenir els joves contractats per un període de 12 mesos.

Nomdedéu ha conclòs que amb aquesta actuació "no solament facilitarem que els joves puguen adquirir experiència en les entitats locals per a incrementar les seues competències professionals", sinó que els ajuntaments "podran comptar amb la generació més preparada de la història per a renovar l'administració".

next