Diari La Veu del País Valencià
València en Comú proposa que s’escalonen els horaris d’entrada al treball per a descongestionar la V-21

La segona tinent d’alcalde en l’Ajuntament de València i portaveu de València en Comú, María Oliver, considera que per a descongestionar en hora punta l’autovia d’accés a la ciutat pel nord, la V-21, “és més fàcil” escalonar l’hora d’entrada al treball en entorns pròxims, com ara la Universitat Politècnica de València (UPV) o la Universitat de València (UV), que ampliar-la “sobre un entorn d’horta” que “té un valor incalculable”.

“És evident que en la V-21 hi ha problemes en les hores punta però és molt més fàcil canviar l’horari d’entrada a la UPV, la UV o altres àmbits que sabem que generen una entrada de persones en hora punta que ampliar-la en un entorn d’horta que per a nosaltres té un valor incalculable”, va assenyalar Oliver en una entrevista a Europa Press.

La regidora, que va expressar el seu rebuig a l’ampliació d’aquesta via a l’entrada de València sobre terrenys d’horta, va apuntar que la proposta que ha plantejat, “almenys, es podria estudiar”, tenint en compte que “són solucions que s’han pres en altres ciutats i que donen resultat”. “Si no, al final sembla que l’objectiu no siga més que l’obra en ella mateixa”, va agregar.

“Són projectes que tenen a veure amb el model de ciutat i per a nosaltres aquesta és la peça clau que ha de distingir aquest govern local d’uns altres no progressistes”, va exposar la segona tinent d’alcalde. Així mateix, la responsable municipal va considerar que “tampoc té molt de sentit que s’estiga apostant” en l’àmbit “de la Generalitat per una Llei de Protecció de l’Horta” i que “no se siga coherent a l’hora de defensar la V-21 en el format que té ara”.

Oliver va recordar, d’altra banda, que el consistori està “encara esperant anar a parlar amb el Ministeri” de Foment per a parlar del futur de la V-21. “És una reunió que no s’ha produït, que l’Ajuntament va exigir i que mai no s’ha donat”, va afirmar.

Comparteix

Icona de pantalla completa