Diari La Veu del País Valencià
Sueca busca la millor paella del món a 8 països de 4 continents diferents

La 58a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca escalfa motors. En unes setmanes, el certamen, patrocinat per l’Agència Valenciana del Turisme de la Generalitat Valenciana i el Patronat de Turisme de la Diputació de València, València Turisme, encetarà la seua competició.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit; el regidor responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Vicent Baldoví; el mestre paeller, Jesús Melero, i Miguel Sanfeliu, de Socarrat Studio, l’equip encarregat de la imatge del certamen culinari, han comparegut aquest migdia davant dels mitjans de comunicació per a presentar la nova convocatòria.

Onze semifinals confirmades, huit països, quatre continents i centenars de paelles que es prepararan arreu del món sota la recepta original de l’autèntica paella valenciana.

“Els suecans ho tenim clar, amb la paella a la fi del món”, ha manifestat l’alcaldessa referint-se al certamen suecà que ha aconseguit traspassar totes les fronteres. “I sí, quan diem totes les fronteres, són totes les fronteres”. ha assegurat Tamarit i ha continuat: “Hem fet d’un plat nascut a la nostra terra el plat més internacional, passant de l’ultralocalisme a l’universal en aquest context de progressiva globalització”.

En aquest punt, l’alcaldessa de la ciutat ha volgut fer menció especial a tots els actors que han contribuït a l’èxit d’aquesta missió, des de l’equip organitzador del certamen fins a les empreses i institucions patrocinadores, les ambaixades del Concurs, els participants, els mitjans de comunicació i l’Ajuntament de Sueca.

Un cartell amb història

El cartell anunciador de l’esdeveniment vol retre enguany homenatge a la història local. La Fira i Festes de Sueca s’anunciaven tradicionalment amb uns cartells de gran format, molt historiats i amb varietat de tipografies per a presentar el programa d’activitats.

Segons ha explicat el representant de Socarrat Studio, la nova imatge del Concurs fa un viatge en el temps adaptant-se a les formes de la tradició cartellística del segle passat i presentant dos formats de pòster diferents. El primer, que servirà d’imatge també per a les semifinals internacionals del certamen, apel·la a l’autèntica paella valenciana tot destacant els seus ingredients de sempre com a icones de la nostra gastronomia i donant preeminència a les culleres de fusta. El segon, ja de gran format i amb una alçada de gairebé dos metres, recull la imatge principal de l’anterior per a repassar a continuació el programa d’activitats real que tindrà lloc al Passeig de l’Estació durant tot el cap de setmana del 15 i el 16 de setembre, data de la gran final d’enguany.

El Gran Tour de la Paella

La cita també ha aprofitat per a presentar el calendari oficial de les semifinals internacionals confirmades fins a dia de hui. El regidor titular del certamen, Vicent Baldoví, i el coordinador gastronòmic, Jesús Melero, han anunciat el que s’ha anomenat ‘El Gran Tour de la Paella.

El certamen començarà la seua maratoniana gira mundial el pròxim mes d’abril a Costa Rica, on el mateix regidor ha confirmat la seua assistència. El país serà seu del certamen per segon any consecutiu. I al mateix mes d’abril serà Tasmània, un dels estats d’Austràlia, la seu que acollirà per quarta vegada una altra de les semifinals.

El mes de maig es presenta intens, amb quatre semifinals més. San Diego, que repeteix als Estats Units; Japó, en la seua cinquena edició, i com a novetat, una de les dos semifinals que se celebraran enguany a Mèxic, la de la ciutat de Querétaro. També en maig, després de l’èxit de la primera edició, l’organització ha programat la segona semifinal digital, amb la col·laboració del grup de Facebook Paellas y arroces.

Ja a l’estiu, serà el torn de França. El país veí acollirà, per segona vegada, una de les semifinals. Després vindran tres noves estrenes més: Perú, Los Angeles (EUA) i Orange County (EUA). El pròxim mes d’agost Parras (Mèxic) tancarà el cicle de semifinals internacionals, de manera que també s’estrenarà com a seu.

Comparteix

Icona de pantalla completa