Diari La Veu del País Valencià
Les Corts demanen la gratuïtat de l’AP7 a les Marines i la Safor i el pas lliure de camions entre Torrevella i Favara

La Comissió d’Obres Públiques de les Corts ha aprovat aquest matí la Proposició No de Llei (PNL) que demana al govern espanyol la gratuïtat de l’autopista AP7 per a tots els vehicles a les Marines i la Safor, “ja que no tenen alternatives eficients i segures a l’autopista”. La iniciativa, presentada pel diputat de Compromís Josep Nadal, ha eixit endavant amb el vot de tots els partits llevat del PPCV, que s’hi ha abstingut.

Amb aquesta proposta també es reclama el pas gratuït de vehicles pesats entre els peatges del Cap Roig a Torrevella (el Baix Segura) i el de Favara (la Ribera Baixa) per a descongestionar la N-332 de camions. A més, es demana que es bonifique o es faça gratuït el pas entre peatges quan el tram de l’autopista estiga en obres, quan a la N-332 i a la N-340 hi haja obres.

El debat i aprovació de la PNL ha coincidit amb l’anunci del ministeri de Foment de rescatar més autopistes i la insinuació que tot i que l’AP7 serà pública en 2020 continuarà sent de pagament. Per això, el primer punt de la proposta de Compromís insta que quan la concessió vença el 31 de desembre de 2019, la carretera siga gratuïta.

“La gent de les comarques per on passa l’autopista ja l’hem més que pagada de les nostres butxaques i és una burla que el ministre De la Serna plantege que, tot i no renovar la concessió, continue sent de pagament. Hem de recordar que aquesta concessió acabava a finals de 1996 i es va prorrogar gràcies al PP fins al 31 de desembre de 2019 per a fer un favor als seus amics”, ha assegurat Nadal.

El diputat de Compromís ha recordat que la carrtera “‘N-332, al seu pas per la Marina, arreplega alguns dels punts amb major sinistralitat del seu recorregut i a la Safor creua els pobles amb les majors retencions, cosa que fa que transitar per l’AP7 siga la manera més segura de desplaçar-se, per exemple, de la Marina Alta a la Baixa o d’aquesta a la Safor”.

El parlamentari pegolí ha apel·lat també a la seguretat: “No hem d’oblidar que tot el recorregut de la N-332 per les comarques del sud i el tram entre Crevillent i Múrcia de la N-340 figuren entre els trams més perillosos de tot l’Estat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa