Diari La Veu del País Valencià
La Federació Valenciana de Municipis premia 10 ajuntaments pel seu bon govern

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha entregat aquest dimarts els Premis al Bon Govern a diferents localitats del territori. Els ajuntaments han sigut reconeguts pels seus esforços a l’hora d’aplicar bones pràctiques en la gestió municipal i per legislar amb l’objectiu de millorar la vida de la ciutadania. A aquesta primera edició dels premis s’han presentat més de 80 projectes procedents d’una quarantena de municipis que optaven a competir en 9 categories.

La Federació ha acabat atorgant 10 guardons perquè en dues categories hi ha hagut un empat tècnic i una, la de Desenvolupament Rural, ha quedat deserta per manca de participants. Les bases del concurs van ser aprovades per unanimitat pels membres de la FVMP i els premis, que van des de Polítiques de Creació d’Ocupació fins a Desenvolupament Territorial, passant per Igualtat i Lluita contra l’Assetjament Escolar, els han entregat els consellers d’Economia, Rafa Climent; d’Hisenda, Vicent Soler; de Justícia, Gabriela Bravo; de Transparència, Manuel Alcaraz, i el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona.

Els municipis d’Alzira i Xeresa han sigut guardonats en la categoria de Desenvolupament Local, Ocupació, Comerç i Turisme. Els projectes que han presentat han sigut, respectivament, ‘Viatge a l’Ocupabilitat’ i la restauració de l’alberg Massís de Mondúber. El Premi a la Sostenibilitat Territorial se l’ha endut Guardamar de la Safor per la restauració ambiental de l’ullal del Bovetar, que feia més de 50 anys que estava soterrat. El IV Pla de Salut d’Algemesí ha guanyat el Premi al Foment de la Salut Pública i l’Ajuntament dels Montesinos ha estat premiat en la categoria de Polítiques d’Igualtat per la promoció de l’ús no sexista del llenguatge en l’administració pública, mentre que Bellreguard ha sigut reconegut en la categoria de Transparència i Foment de la Participació pels seus pressupostos participatius, on també s’ha premiat Vistabella. La FVMP ha premiat Mislata pel seu projecte ‘Valor acció’, en la categoria de Cultura, Normalització Lingüística i Joventut, i Tavernes de la Valldigna per la gestió de fons europeus per a la generació d’ocupació. L’últim municipi guardonat ha sigut Sant Miquel de les Salines, per la seua lluita contra l’assetjament escolar.

Durant l’entrega dels premis, tant els consellers com els representants municipals guardonats han reconegut la vocació municipalista del govern del Botànic i han valorat la importància d’estar prop de les persones. En aquest sentit, l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, ha dit que els consistoris són trinxeres que estan en contacte directe amb la ciutadania, “una tasca gratificant però dura perquè posa cara als problemes”.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància dels premis i ha destacat que les pràctiques de bon govern són una eina clau en democràcia. Així, Puig ha insistit també en “l’aliança” entre la Generalitat i els municipis per a millorar els serveis bàsics de la població i les seues condicions de vida.

Comparteix

Icona de pantalla completa