Diari La Veu del País Valencià
Vicent Usó guanya el Premi Enric Valor de Novel·la de la Diputació d’Alacant

Vicent Usó i Mezquita (Vila-real, 1963) guanya el premi Enric Valor de novel·la, que lliura la Diputació d’Alacant junt amb la càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, per l’obra El paradís a les fosques.

Aquest dimecres se celebra la gala de lliurament del guardó a Castalla (l’Alcoià), que recaurà en l’escriptor de Vila-real per l’obra El paradís a les fosques. El premi té una dotació de 20.000 euros i el títol serà publicat per Bromera.

El jurat, ha sigut presidit pel vicepresident segon i diputat de Cultura i Educació de la corporació César Augusto Asencio i ha estat format en aquesta edició pels professors, doctors i escriptors Rosa Llorens, Isabel Marcillas, Rafael Poveda, María Ángeles Francés i Gonçal López-Pampló i actua com a secretària d’aquest la directora de l’àrea de Cultura, María José Argudo.

En aquesta edició de 2017 han concorregut un total de 19 novel·les procedents quatre treballs dels quals procedien del País Valencià; sis de Catalunya; tres, concretament, de Barcelona, i una de les Illes Balears.

L’autor i l’obra

Vicent Usó i Mesquita (Vila-real, Plana Baixa, 1963) va començar a escriure amb intencions literàries en l’estiu de 1992, quan va sorgir La cançó de la terra benvolguda. Des de llavors ha publicat 16 obres, novel·les i relats breus, entre les quals destaquen La mirada de Michelangelo, La taverna del Cau de la Lluna, Crònica de la devastació, Les ales enceses, El músic del bulevard Rossini o Les veus i la boira. També ha fet incursions en la narrativa juvenil i en contes per a mitjans de comunicació.

La seua obra li ha merescut una dotzena de premis literaris i ha obtingut el reconeixement de la crítica literària i dels lectors a través de diverses distincions. Des de 2013 imparteix en la UNED un taller d’escriptura narrativa i des de 2017 participa en programes de ràdio sobre llibres. Exerceix també de periodista cultural i columnista d’opinió, així com de crític literari en revistes especialitzades.

En la seua obra guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la explica la història de Maties Passera, un comercial d’èxit que creu que la vida consisteix a escalar posicions en l’àmbit social i econòmic i que està disposat a qualsevol cosa per a aconseguir-ho. El paradís a les fosques qüestiona una filosofia de vida que fins fa poc temps era plenament acceptada per la majoria de la societat: aconseguir l’èxit a qualsevol preu els resultats del qual han sigut la desestructuració social i la infelicitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa